Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CIVIL SOCIETY PITCH: încheierea celei de-a 4 ediții

0

CIVIL SOCIETY PITCH powered by ONE WORLD ROMANIA încheie pe 16 iunie 2021 ediția a 4-a, începută în iunie-iulie 2020, cu un pitch public dedicat echipelor care au parcurs toate etapele proiectului început anul trecut, au documentat o temă corelată drepturilor omului și au realizat un trailer reprezentativ pentru documentarul în lucru.

Activiștii și ONG-urile sunt mereu în căutare de metode noi și creative pentru a crește nivelul de conștientizare a problemelor sociale în rândul publicului larg și a decidenților din administrație, iar cineaștii ajung cu greu la subiectele cu impact social. One World Romania a venit în întâmpinarea acestor nevoi și a adus împreună, pentru prima oară în România, profesioniști din ambele domenii, cu scopul de a facilita dezvoltarea de proiecte creative de film documentar despre realități locale.

Pentru prima dată în România, ediția integrală a programului internațional CIVIL SOCIETY PITCH, cu toate cele cinci etape, s-a derulat pe parcursul unui an întreg: atelier de pitching, matchmaking și accelerare (iunie-iulie 2020), documentare și dezvoltare (iulie-octombrie 2020), atelier de follow-up (noiembrie 2020), dezvoltare și producție (decembrie 2020-mai 2021), sesiune publică de pitching și premiul de dezvoltare (iunie 2021).

În prima etapă a Civil Society Pitch 4 au participat la pitchul inițial din iulie 2020 reprezentanți din partea a 8 ONG-uri și 15 regizori și artiști vizuali din 4 țări partenere: România, Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova.

Trăim în aceeași regiune, ne confruntăm cu aceleași dileme, scriem și vorbim despre aceleași provocări dar uneori uităm să comunicăm direct. Civil Society Pitch așază față în față cineaști (regizori sau producători de film documentar) și activiști  / organizații care luptă pentru apărarea drepturilor omului. Oferim cadrul perfect pentru lucru: tutori străini cu vastă experiență în domeniu, un program dens pe parcursul a două zile, mentorat pentru dezvoltare preț de zece luni, atelier de follow-up și feedback personalizat și un premiu de 4.000 de euro celui mai bun proiect.

La sesiunea de public pitching de pe 16 iunie 2021 vor participa 5 echipe (regizor+ONG) care își vor prezenta proiectul de documentar în fața unui juriu internațional și a publicului interesat:

Kristina Jacot & Oberliht Young Artists Association: LETTERS FROM THE PERIPHERY

Andreea Udrea & Identity Education: DEEA X

Ana Preda, Andrada Popan Dorca & Climb Again: BEHIND THE EYES

Paul Chirilă & Climb Again: SECOND NATURE

Petya Ivanova & Karin Dom: TETRIS

Juriul va decide proiectul câștigător și One World Romania va oferi premiul de dezvoltare de 4.000 de euro, la această ediție cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

Civil Society Pitch este inițiat și coordonat de Asociația One World Romania, iar partenerii programului sunt Balkan Documentary Center (Bulgaria), Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta (Ungaria) și Asociația Obștească MOLDOX (Republica Moldova).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.