Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cele mai frumoase cărți din Romania – expuse în galeria Pygmalion

0

Să admirați. Să priviți. Să răsfoiți cele mai frumoase apariții editoriale din România. Cele mai frumoase cărți. Și asta vreme de două săptămâni între 22 septembrie și 4 octombrie. Atât cât, în galeria Pygmalion din Casa Artelor vor sta adăpostite… cele mai frumoase cărți itinerante la Timișoara. Adică exponatele din cadrul proiectului cu același nume pus la punct de Asociația pentru performanță și cultură. Expoziția cuprinde o selecție de albume, cărți de artist și în ediție limitată, din arhiva celor patru ediții ale concursului “Cele mai frumoase cărți”.

afis

Cele mai frumoase cărți din România este un proiect cultural cu desfășurare anuală, dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională.” – spun organizatorii evenimentului.

Proiectul a mai cuprins și conferințe, ateliere, activități de stimulare a lecturii, întâlniri profesionale, participarea cărților realizate de ilustratori / designeri români la expoziții și târguri de carte în București, Cluj, Iași, Timișoara și Târgu Mureș, dar și Frankfurt, Leipzig, Londra, Paris, Stockholm.

Deschiderea oficială a ediției timișorene a expoziției “Cele mai frumoase cărți” are loc joi, 22 septembrie, la ora 18.00, în galeria Pygmalion din Casa Artelor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.