Unul dintre cele mai populare și premiate filme spaniole ale anului, premieră în România: Bestiile de Rodrigo Sorogoyen

0

Transilvania Film anunță intrarea în cinematografele din România a filmului Bestiile, cea mai noua producție a regizorului spaniol nominalizat la Oscar Rodrigo Sorogoyen. Parte din Selecția Oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2022, Bestiile este un thriller psihologic inspirat de un caz real petrecut în provincia Galicia: un cuplu de orășeni, care își doresc să facă downshifting, se mută la țară pentru a duce o viață mai aproape de natură. Dar ceea ce trebuia să fie o schimbare minunată se lovește de ostilitatea sătenilor și a unei comunități mult mai puțin idilice decât și-au imaginat-o cei doi. Filmul va fi distribuit în cinematografele din toată țara începând cu 10 februarie.

„Cel mai puternic film pe care l-am văzut anul acesta”
Catherine Deneuve

Cu peste 17 nominalizări la Premiile Goya (care vor avea loc pe 11 februarie), inclusiv pentru Cel mai bun Film, Bestiile a fermecat spectatorii și criticii din Europa și din  lume: a câștigat Premiul Publicului la Festivalul de Film de la San Sebastián și Grand Prix la Festivalul de Film de la Tokyo, are un scor de 100% pe platforma Rotten Tomatoes și a strâns în fața marelui ecran 1 milion de spectatori în Spania și Franța, cu încasări de peste 2,5 milioane de dolari.

Trailer – https://youtu.be/J-yIqEGSP5I 

Dincolo de conflictul urban vs. rural, Bestiile pune în lumină, într-un ritm captivant, și teme precum naționalismul și xenofobia, gentrificarea sau diferențele de clasă. Pentru Sorogoyen este o ilustrare a societății de astăzi, împărțită în două tabere:

Trăim într-o lume în care nu îl ascultăm cu adevărat pe celălalt și ne poziționăm în alb sau negru, nu mai e loc de gri. E nevoie de dialog real, dar asta se întâmplă din ce în ce mai puțin pentru că primează fanatismul și argumentele sunt ignorate”.  

În rolurile principale joacă actorii francezi Denis Ménochet (cunoscut pentru Inglourious Basterds regizat de Quentin Tarantino sau Peter Von Kant, cel mai nou film al lui François Ozon) și Marina Foïs. Scenariul este scris de Isabel Peña (premiată la San Sebastián în 2016 pentru scenariul de la Que Dios nos perdone) și de Rodrigo Sorogoyen

Bestiile a fost și filmul surpriză al ediției din acest an a Festivalului Internațioanl de Film Transilvania, unde a fost proiectată într-o sală sold out. 

Rodrigo Sorogoyen, a fost nominalizat la Oscar în 2017 pentru Madre și e cunoscut publicului pentru producții precum Stockholm (2013), Dumnezeu să ne ierte /Que Dios nos perdone (2016) sau Jocuri de putere /El Reino (2018).

Parteneri: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Institutul Cervantes din București

Mai multe detalii despre filmele distribuite de TRANSILVANIA FILM:
https://www.facebook.com/TransilvaniaFilm
https://www.instagram.com/transilvaniafilm/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.