Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cel mai copiat studio de design grafic din lume revine la Timișoara

0

TypopassageTM și PRAGMA vă invită la:

THE DESIGNERS REPUBLIC TM
ATOMS VECTORS PIXELS GHOSTS TM
EXPOZIȚIE, PROIECȚII, CONCERT, DIALOG
din 18 septembrie 2015 – 19:00 , Piața Unirii 5

Afis_AVPG_18092015

Expoziția de grafică digitală prezentată în ultimii ani la Melbourne, Glasgow, Detroit sau Sheffield înfățișează sute de imagini inspirate din erori tehnologice și fragmente smulse din lucrările designerilor celebrului studio britanic, The Designers Republic. Soundtrack-ul dedicat al instalației este semnat de Autechre.
Lucrările care compun expoziția surprind ADN-ul mişcării, sunt stop-cadre ale mișcării ubicue în care suntem scufundați și la care suntem expuși fără încetare. Piesele sunt manufacturate atent sau readymade și reprezintă peisaje onirice deraiate, intervenţii digital-organice ce dezintegrează ceea ce este, mutându-l înspre forme codate a ceea ce ar putea fi.

Parte a expoziției, instalația HELLOISITMEURLOOKIN4 a fost gândită iniţial pentru o expoziție TDR™ la New York și aduce la Timișoara o formulă de 3 ecrane aranjate vertical, funcţionând în bucle decalate ritmic.
În program: lumini orbitoare, muzică și dezinformare

Expoziția prilejuiește revenirea designerului britanic Ian Anderson la Timișoara în cadrul unui dialog public, în data de 18 septembrie. Evenimentul continuă și pe parcursul weekenduriolr viitoare, expoziția fiind deschisă până în 2 ocombrie.

The Designers RepublicTM

Studioul de design grafic The Designers Republic a fost fondat acum aproape 3 decenii de Ian Anderson în ziua aniversării asaltului Bastiliei. De-a lungul ultimelor 2 decenii, TDR a fost considerat cel mai copiat birou de design din lume. În ultimii ani, conferințele publice ale lui Anderson au adunat peste 70000 de oameni, iar TDR™ a curatoriat peste 25 de expoziții. În prezent, Ian Anderson lucrează, printre multe alte proiecte, la jocul „Formula-Fusion“. Creațiile TDR sunt întotdeauna în răspăr cu definițiile curente ale designului. Repertoriul extrem de vast și de divers al studioului se întinde de la campanii pentru branduri globale precum Coca-Cola și Sony, până la fondarea și dezvoltarea WARP Records, sau designul albumelor unor artiști precum Aphex Twin, Autechre sau Jarvis Cocker.

Program: vineri, 18 septembrie — Piața Unirii 5
19:30 / DIALOG: TDR TM vs TM TM
21:00 / DJ SET /AnonimTM
22:00 / DJ SET / IAN ANDERSON (PHO-KU POLLUTED ROCKERS)

Organizatori: TYPOPASSAGE TM & PRAGMA
TypopassageTM este un micro-muzeu dedicat designului grafic și artei tipografice, înființat în 2011 pentru a aduce în atenția publicului larg designul grafic și arta tipografică prin expoziții, ateliere și conferințe.

Pragma este un consorţiu cultural cu un accent pronunţat pe design, arhitectură, producţie grafică, producţie muzicală şi video, fotografie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.