Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cea de-a 14-a ediție One Night Gallery devine expoziție itinerantă și va avea loc și la Timișoara

0

Ultima ediție One Night Gallery a prezentat lucrările artistei Alina Bohoru în 13 spații din centrul Bucureștiului, luând forma unei expoziții stradale. Conținutul va fi expus și la Timișoara în luna august, în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021, la viitorul spațiu Multiplexity, actualul Muzeu de Transport Public Corneliu Miklosi.

Turul artistic din București a inclus expoziții fizice în vitrinele diferitelor magazine sau cafenele, precum și instalații colaborative create prin video-mapping sau machine learning.

Pentru a explora personajele Alinei și în realitate augmentată, Mihai Cojocaru, directorul creativ One Night Gallery, a dezvoltat trei filtre de Instagram care au fost deja folosite de peste 4.500 de persoane, având un reach total de peste 21.000. Cu ajutorul unui filtru vizitatorii puteau scana una dintre lucrări dedicate partenerului George. Primul banking inteligent, pentru a vedea animația 3D a acesteia. Prin intermediul celorlalte două filtre, utilizatorii puteau interacționa cu Beeple și Birdman, cele două personaje realizate de artistă pentru prima oară în realitate virtuală.

Video-ul post-event poate fi văzut aici: https://youtu.be/2KOKgfKEM4Q.

One Night Gallery pune la dispoziția artiștilor diferite medii tehnologice de creație și know-how-ul pentru a le folosi și pentru a dezvolta noi skill-uri și lucrări de new media art. Filtrele sunt în continuare disponibile pe pagina de Instagram One Night Gallery, iar publicul poate extinde spațiul expozițional oriunde s-ar afla.

Spațiile care au format harta One Night Gallery au fost: Artichoke Social House (Neural Mirror, instalație de AI), Athénée Palace Hilton (Magazinul Gucci – animații de Dragoș Boțcau, video-mapping), Bar A1 (Paste-up Calcan & Absolut hot spot), BCR Palatul Oscar Maugsch (Ilustrație cu filtru de AR, Reinterpretare George), Galeria 1001 Arte / Fundația Ana pentru Cultură și Artă & Berăria Zăganu (Instalație interactivă și lucrare sprijinită de glo, proiect colaborativ cu Aural Eye), FRU FRU Amzei & FRU FRU Victoriei (Personaje Work out your optimism), M60 Café, Spațiul M60 (expoziție de ilustrații și Absolut Hotspot), Modul Cărturești & Magazinul Muzica (expoziție de ilustrații) și Eden (Instalație gonflabilă sprijinită de George. Primul Banking Inteligent).

Această expoziție de new media art a fost un proiect realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte și cu sprijinul partenerilor noștri de inovație și creație: George. Primul Banking Inteligent de la BCR, glo, Absolut, Epson România, StaySharp, Music Gear și Aztec Inflatables.

Parteneri Media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Institutul Cultural Român, DOR, IQads, The Institute, Cartierul Creativ, Modernism, Revista Biz, Agerpres, Zeppelin, Designist, Feeder.ro și BlitzTv.

Parteneri One Night Gallery la Timișoara: Asociația Timișoara 2021, George. Primul Banking Inteligent de la BCR, glo, Absolut, BMagency.

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și care susține tinerii artiști români.

One Night Gallery este o punte între artist și public, care îi provoacă pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital precum realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping sau instalații neconvenționale.

Vernisajele clasice devin spectacole imersive de artă, ce facilitează experiențe multisenzoriale. Pe parcursul a doi ani, One Night Gallery a transformat expozițiile de artă dintr-o categorie de nișă într-un eveniment de interes pentru toată lumea.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.