Ce ne invata filosofii greci clasici despre iubire?

0
 

sambata, 29 octombrie, ora 17:00
Conferinta: Invataturile lui Platon despre iubire
Conferentiar: Monica Varga
Locatie: Atelierul de Urbanism, Timisoara, str. Alba Iulia nr. 2 (langa Opera)
 

Zeii ii iubesc cel mai mult pe cei care iubesc sincer si din toata inima, pentru ca acestia se gasesc in puterea lui Eros, cel mai vechi dintre zei.

Cum trebuie sa iubim pentru ca Dragostea sa ne aduca fericire si nu disperare? Cum ne putem descoperi pe noi insine intr-o iubire care implica si o alta persoana? De ce avem nevoie de dragostea platonica in viata noastra?

Filosofii greci din antichitatea au aprofundat acest subiect, abordandu-l din mai multe perspective, iar unele dintre cele mai importante concluzii pentru posteritate le-a cuprins Platon in Banchetul sau. Omul modern e nevoit sa gaseasca noi moduri de a aprofunda temele esentiale ale vietii, din care, Dragostea este o realitate pe care nu o poate ignora, iar daca o face, consecintele ii amaresc existenta.

 

 

 

Alte evenimente: Curs de introducere in filosofie si psihologie
In fiecare zi de Joi, incepand cu data de 27 Octombrie, ora 18:30

Prin a fi filosof intelegem un mod de viata, in care raspunsurile despre propria fiinta si lumea in care traim sunt cautate in actiunile fiecarei zile.

Noua Acropola propune Cursul introductiv de filosofie comparata si psihologie, ca drum catre o Filosofie activa, in care se completeaza armonios profunda cautare a autenticitatii vietii cu descoperirea legilor actiunii facute din generozitate, atat de necesara construirii unei lumi mai bune.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează