Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce ne invata filosofii greci clasici despre iubire?

0
 

sambata, 29 octombrie, ora 17:00
Conferinta: Invataturile lui Platon despre iubire
Conferentiar: Monica Varga
Locatie: Atelierul de Urbanism, Timisoara, str. Alba Iulia nr. 2 (langa Opera)
 

Zeii ii iubesc cel mai mult pe cei care iubesc sincer si din toata inima, pentru ca acestia se gasesc in puterea lui Eros, cel mai vechi dintre zei.

Cum trebuie sa iubim pentru ca Dragostea sa ne aduca fericire si nu disperare? Cum ne putem descoperi pe noi insine intr-o iubire care implica si o alta persoana? De ce avem nevoie de dragostea platonica in viata noastra?

Filosofii greci din antichitatea au aprofundat acest subiect, abordandu-l din mai multe perspective, iar unele dintre cele mai importante concluzii pentru posteritate le-a cuprins Platon in Banchetul sau. Omul modern e nevoit sa gaseasca noi moduri de a aprofunda temele esentiale ale vietii, din care, Dragostea este o realitate pe care nu o poate ignora, iar daca o face, consecintele ii amaresc existenta.

 

 

 

Alte evenimente: Curs de introducere in filosofie si psihologie
In fiecare zi de Joi, incepand cu data de 27 Octombrie, ora 18:30

Prin a fi filosof intelegem un mod de viata, in care raspunsurile despre propria fiinta si lumea in care traim sunt cautate in actiunile fiecarei zile.

Noua Acropola propune Cursul introductiv de filosofie comparata si psihologie, ca drum catre o Filosofie activa, in care se completeaza armonios profunda cautare a autenticitatii vietii cu descoperirea legilor actiunii facute din generozitate, atat de necesara construirii unei lumi mai bune.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.