Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce este dansul contemporan – atelier și spectacol la Timișoara

0

Coregraful Cosmin Manolescu susține în perioada 13-18 iunie 2016 la Timișoara primul atelier și spectacol din cadrul turneului național Paradis Serial 2016. Sub numele „Corpul emoțional”, atelierul folosește metode de lucru care implică mișcarea, inima, atingerea, emoția, jocul cu zmeul și dansul butoh și este deschis publicului larg, actorilor și altor artiști interesați.

Cosmin_Manolescu_credit foto Alina Ușurelu

Evenimentul este organizat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Fundația Interart TRIADE, care îl găzduiește în spațiul galeriei sale, și include sesiuni de lucru, proiecții de filme și se finalizează cu spectacolul „Zmeul sau ce este dansul contemporan” realizat de Cosmin Manolescu, cu implicarea participanților la atelier în 18 iunie, ora 20:00 (Galeria TRIADE, Calea Martirilor nr. 51/45, Timișoara). În cadrul spectacolului, „chestionarea dansului contemporan, a posibilității de a găsi o definiție pornește de la un substrat puternic social: nu lipsesc mesajele politice, reflecții asupra tragediei de la Clubul Colectiv, a exploziei de la Fukushima, sau asupra mișcării Roșia Montană” (Gina Șerbănescu). Intrarea la spectacol este liberă.

Atelierele susținute coregraful de Cosmin Manolescu au o dimensiune pregnantă de descoperire și dezvoltare personală – „Pentru mine, spune coregraful, dansul contemporan trebuie să fie o experiență de viață intensă și luminoasă, care să ne schimbe parcursul în bine”. Înscrierile pentru atelierul de la Timișoara sînt deschise pînă pe 12 iunie. Detalii suplimentare sînt disponibile la https://zonadstudio.wordpress.com/ sau serial.paradise@artsf.ro.

Următorul eveniment în cadrul turneului Paradis Serial este o reprezentație în variantă solo a spectacolului „Zmeul sau ce este dansul contemporan”, care va avea loc în 30 iunie la Centrul de Teatru Educațional Replika, în București, apoi turneul continuă cu alte opriri în Cluj, Sibiu, Brașov și București în perioada august-octombrie.

Cosmin Manolescu este coregraf, performer și director artistic al companiei Paradis Serial/Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga. În decembrie 2015 Fundația Alexandrion i-a oferit premiul secțiunii dans pentru spectacolul „Zmeul”.

Turneul Paradis Serial 2016 este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.