Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Docuart proiectează la Sighetu Marmației

0

15 mai 2014 / sala “George Enescu” / interval orar 15:00 – 21:30

După Brașov, Sibiu, Iași, Timișoara și Cluj-Napoca iată-ne pe ultima sută de metrii cu pregătirile pentru Sighetu Marmației.

06caravana-sighet

Joi, 15 mai începând cu ora 15:00 cinefilii și cineaștii maramureșeni sunt invitați la sala “George Enescu”, la 5 ore de proiecție de documentare, filme premiate la cea de a II-a ediție a București Docuart Fest, festival dedicat  documentarului românesc, dar și creații precum „aici… adică acolo” în regia Laurei Căpățâna Juller, film realizat chiar în locul în care se va opri caravan noastră, joi.

Este o foarte mare bucurie și onoare pentru mine să revin la Sighetu Marmației, de data aceasta nu pentru a filma, ci pentru a împărtăși cu sighetenii filmul documentar aici… adică acolo, filmul pe care l-am  făcut împreuna și alături de ei… Mulțumesc pentru asta Caravanei Docuart.
Filmul a fost desemnat cel mai bun film de lungmetraj românesc anul trecut și, după doi ani de proiecții în întreaga lume – din România în America, din Spania în Islanda sau din Turcia în Estonia – documentarul ajunge „acasă”. Aici am filmat timp de trei ani și am rămas legata de acest oraș și de oamenii săi. Aici m-am simțit ca acasă și revin mereu cu mare drag.
aici… adica acolo le arată pe Anișoara și pe Sanda, două surori crescute de bunici de când erau mici, în timp ce părinții lor lucrează în Spania de mai bine de 10 ani. Este povestea a mii de familii din Maramureș și din întreaga țară. Dar familia Berindea face această poveste deosebită. Pe Anișoara și Sanda le-am gasit după căutari de mai bine de un an în intreaga țară. Și le-am îndrăgit din prima clipă. Iar pe bunica lor, Mama Ioana am declarat-o bunica mea. Bunicul, numit Tata Gheorghe și părinții, Mama Irina și Tata Liviu sînt oameni veseli, muncitori și minunati și ei, și m-au primit cu brațele deschise în viețile lor. Mă bucur că acum am rude aici, familia Berindea, personajele principale ale filmului devenind o parte din familia mea. Și mă bucur că povestea lor, a noastră, e cunoscută și apreciată în toată lumea”, spune regia Laurei Căpățâna Juller

Documentarul va fi urmat de sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri, unde publicul va putea purta un dialog cu cei din culisele documentarelor.

 

De asemenea, „Exploratorul” în regia lui Titus Muntean și a lui Xantus Gabor este un alt documentar prezentat de Caravana Docuart. Filmul, cu rol de document, prezintă firul vieții lui Emil Racoviță, fondatorul primului Institut de speologie din lume, la Cluj.

Nu ratați “Stremț 89” în regia Andei Pușcaș și a lui Dragoș Dulea, documentarul care a luat premiul cel mare la Docuart Fest. Povestea filmului prezintă întâmplările din timpul revoluției din ‘89 din micul sat de vânători, Stremț. Aici, ştirile ajungeau atât de greu, încât abia după ce au văzut la televizor fuga lui Ceauşescu, oamenii au decis să înceapă propria revoluţie. Fiecare om avea o puşcă şi o teorie… mai departe vă lăsăm să descoperiți singuri povestea.

Le suntem recunoscători partenerilor noștri, anume Primăriei Sighetul Marmației prin Centrul Cultural, partenerilor media și cinefililor pe care ne face plăcere să îi cunoaștem de fiecare dată.

Vă așteptăm joi, 15 mai pentru o zi plină de documentare premiate. Intrarea în lumea documentarului  este liberă, sunt necesare interesul și voia bună.

Eveniment realizat cu sprijinul CNC (Centrul Național al Cinematografiei)

Partener: Primăria Municipiului Sighetu Marmației,
Centrul Cultural,

Parteneri media locali:
Mara Media, Sighet FM, TV Sighet, Graiul Maramuresului și sighet-online.ro

Parteneri media:

Digi24 Timișoara  //  Ca-n Filme  //  radioguerrilla.ro  //  cinemarx.ro  //  cooperativaurbana.ro  //  zilesinopti.ro  //  gratuitor.ro  //  lapunkt.ro  //  cinefan.ro  //  romaniapozitiva.ro  //  ziarulmetropolis.ro  //  e-cultura.info

Program Caravana Docuart /  15 mai 2014

15:00 „În umbra castelului”, regia lui Csibi Laszlo, câștigător al premiului pentru cel mai bun film documentar studenţesc la București Docuart Fest. / 23 min.

„Carpe Noctem”, regia Constantin Radu Vasile, câștigator al premiului pentru cea mai bună regie, secţiunea documentar studenţesc la București Docuart Fest. Filmul vorbește despre relația a două persoane cu dizabilități de vedere. / 14 min.

„După FEL și CHIP” regia Paula Oneţ, câștigătoare a premiului pentru cea mai bună imagine, secţiunea documentar studenţesc. / 22 min.

„Stremţ 89”, regia Anda Puşcaş și Dragoş Dulea, /  13 min., câștigător al trofeului Docuart Fest 2013. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări la care vor răspunde realizatorii documentarului.

Pauza

17:30 „Exploratorul”, regia Titus Muntean și Xantus Gabor. Filmul urmărește firul vieţii lui Emil Racoviţă, fondator al unei noi știinţe, biospeologia și al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Producţie cu rol de document. /  70 min.

Pauza

19:00 „aici… adică acolo”, /  75 min, prezentat în cadrul București Docuart Fest în afara programului compe-tiţional, în regia Laurei Căpăţână Juller.

Un film despre o problemă globală vazută la microscop. Proiecţia documentarului va fi urmată de o sesiune interactivă de întrebări cu publicul, la care va participa regizorul documentarului, Laura Căpăţână Juller.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.