Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Docuart 2016 se încheie la Timișoara

0

Ultima oprire a Caravanei Docuart va avea loc la Timișoara, unde va organiza proiecții de film documentar românesc și un seminar în cadrul StudentFest, în perioada 19 – 21 mai.

A treia ediție a Caravanei Docuart se încheie la Timișoara, după alte 5 orașe vizitate (Brașov, Vălenii de Munte, Târgu Jiu, Baia Mare, Cluj-Napoca) în lunile martie, aprilie și mai. Aici, evenimentul se va desfășura la Ambasada și în Parcul Justiției pe parcursul a 3 zile. Timișorenii sunt invitați să urmărească filme premiate în cadrul București Docuart Fest, festivalul dedicat exclusiv documentarului românesc și să ia parte la conferința ținută de filmologul Cristian Tudor Popescu despre „cinema și politică în istoria filmului românesc”.

caravanaDocuart_studentFest-2016

Joi, 19 mai, Caravana debutează la ora 20:30 cu filmul „Românești”, în regia lui Artur Borusz, un documentar despre peștera de la Românești, spațiu al terapiei prin artă, și continuă de la 21:00 cu “Roboțelul de Aur” (R: Mihai Dragolea & Radu Mocanu), câștigătorul marelui trofeu la Docuart Fest, ce prezintă povestea multiplei campioane europene și mondiale la box, Steluța Duța. Proiecțiile vor avea loc în Parcul Justiției.

Vineri, 20 mai, începând cu ora 20:30, este programat filmul “Pașaport de Germania”, de Răzvan Georgescu, dezvăluind un aranjament secret între Germania și România prin care Ceaușescu a vândut aproximativ 250.000 de etnici germani.

Ziua de sâmbătă aduce un seminar cu Cristian Tudor Popescu, despre „Rolul religiei în cinematografia comunistă”, de la ora 16:00 la Ambasada. De la 20:30, proiecțiile își reiau locul în Parcul Justiției, de această dată cu “Aliyah Dada”, în regia Oanei Giurgiu. Filmul prezentând o istorie bine documentată a evreilor în România cu amprenta vizuală a stilului dadaist va fi însoțit de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu realizatorul.

Caravana Docuart se întoarce pentru a doua oară în cadrul StudentFest, proiect realizat de studenții din Timișoara, aflat la cea de 25-a ediție.

Caravana Docuart este o extensie a festivalului București Docuart Fest și are ca scop promovarea și susținerea filmului documentar românesc. Intrarea la eveniment este liberă atât pe parcursul proiecțiilor, cât și în timpul seminarului.

Evenimentul este organizat de Asociația Docuart, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.