Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BAZAR @ TIMIȘOARA – Artă contemporană și muzică pe vinil într-o fostă fabrică de țigări

0

BAZAR va avea loc vineri, 30 martie și va reprezenta un pop-up store organizat de The Secret Garden în colaborare cu LAUNMOMENTDAT. Acțiunea va aduce la un loc peste 20 de artiști naționali și locali, fiind găzduit de Centrul de Arte Diverse MISC. (fosta Fabrică de Țigarete), localizat pe splaiul Nicolae Titulescu nr. 14.

Evenimentul se va derula între orele 16-22, intrarea fiind liberă. Totodată, de la ora 23:00, DJ locali vor pregăti vinilurile pentru un after-party pe măsură. Selecția muzicală va aparține genului house, având diferite influențe funk, soul și disco. Printre invitați se vor număra Rapala, Angel, Mi-Tzu și Who:Ratio.

Construit ca un pop-up store, BAZAR dorește să creeze o platformă pentru promovarea tinerilor artiștilor din zona industriilor creative, în special zona de fashion și accesorii, design de obiect și decorațiuni, bijuterie contemporană, publicații în serie limitată și produse cosmetice naturale.

BAZAR reușește să adune peste 20 de creativi din zone artistice cât mai variate, astfel cei care-i vor trece pragul acestui au oportunitatea de a cumpăra un cadou unicat sau în serie limitată. Cei pasionați de modă sustenabilă, pot să achiziționeze produse vintage și unicate de la Harababura, să descopere cel mai îndrăzneț brand timișorean de fashion Girl on the Run sau să aleagă unul din gulerele cu glugă semnate byKee. Design de obiect și creativitate este magic combo-ul pe care mizează Carmen Nicolau și Ema Cristescu prin obiectele din ceramică expuse la BAZAR. Cei care se află în căutarea unui cadou pot alege un terarrium semnat Raicelai Terarriums sau unul dintre tablourile-ierbar create de ZESTING.

Colecționarii sau împătimiții publicațiilor de tip de self-publishing (benzi desenate, albume de artă, fanzine sau scurte povestiri ilustrate) pot să întâlnească ilustratori de renume ca Sorina Vazelina, artista lansând de curând cartea ”Old Farts: Short Stories About Aging from Romania” la editura poloneză „Centrala”. Livia Coloji și Ana Kun, membre ale colectivului artistic Balamuc vor fi, de asemenea, prezente în cadrul evenimentului cu mai multe „goodies” de la albumul de artă „Norma d’Lux” până la fanzine, obiecte din ceramică, hârtie de împachetat, decorațiuni cu iz festiv, felicitări și multe altele.

Kape Illustration, un duo de ilustratori din Timișoara, vor fi prezenți la BAZAR cu creațiile lor: postere, tricouri, ilustrații și benzi desenate. Kajet Journal cu ale sale povești specific „est-europene” poate fi un cadou potrivit pentru prietenii din alte țări. Editura independentă Librăria Jumătatea Plină, care a publicat o serie de romane grafice și cărți în tiraj limitat, multe dintre ele putând fi achiziționate la BAZAR.

În cadrul acestei ediții, The Secret Garden va lansa o nouă carte de colorat din colecția omonimă – Sweethearts and Nature cu ilustrații semnate de Carine Arnakis, o tânără ilustratoare din Timișoara. Această publicație a apărut în urma colaborării din vara anului trecut în cadrul cărții de colorat colective The Secret Garden Coloring Book, care a reunit 47 de ilustrații realizate de 34 de artiști din România. Cei interesați pot cumpăra aceste cărți de colorat, cât și alte accesorii semnate The Secret Garden.

Tot cu acest prilej, veți putea degusta din mâncărurile pregătite de mâinile magice ale Andreei și Roxanei de la Delikat Essen.

The Secret Garden a debutat în 2012 în Timișoara, printr-o serie de evenimente: expoziții, concerte și dj-sets de muzică electronică, și începând cu anul trecut aceste pop-up store, menite să sprijine și să promoveze scena de artă contemporană locală.

Expozițiile și prezentările de artă semnate BAZAR vor avea loc în intervalul orar 16:00 – 23:00 și vor fi urmate de un after-party cu rezidenții comunității Launmomentdat. Iubitorii de muzică și viniluri sunt așteptați de la ora 23:00 – 06:00. Intrarea va fi liberă până la ora 00:00, iar ulterior prețul biletului pentru after-party va fi de 15 lei.

Florin Fâra / The Secret Garden

secretgardenzine@gmail.com

http://facebook.com/TheSecretGardenTM

http://instagram.com/thesecretgardentm

Delia Popa / launmomentdat

www.facebook.com/launmomentdattm/

www.instagram.com/launmomentdat

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.