Basmul Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte după Petre Ispirescu revine în Spania pentru comunitatea românească

0

 

 

 

Turneu de teatru pentru românii din Spania – o punte între culturi și generații 2.0

 

O capodoperă a literaturii românești, basmul Tinerețe Fără Bătrânețe și Viață Fără de Moarte, după Petre Ispirescu se întoarce în Spania pentru a aduce magia și înțelepciunea acestui basm nemuritor în mijlocul comunității românești. Prin intermediul acestui spectacol, ne propunem să împărtășim din nou cu publicul nostru frumusețea și învățămintele adânci ale acestei legende.

Spectacolul Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, în regia lui Constantin Andrei Ionescu, își dorește să poarte publicul de toate vârstele pe tărâmurile fantastice ale basmului românesc, în care Făt Frumos pornește să găsească ceea ce niciun muritor nu a găsit vreodată – tinerețe și viață nesfârșită. În această călătorie va fi însoțit de un prieten năzdrăvan, de nedespărțit: Calul fermecat, cel înaripat.

Căutarea lui îl poartă pe meleaguri fantastice, în aventuri uluitoare în care va întâlni personaje mitice (Gheonoaia cu două capete, Zâna, Unchieșul cel Bătrân) pe care le înfrânge sau pe care le îndrăgește. Călătoria lui durează sute de ani, care trec ca o clipită. Eroul nostru reușește să biruiască orice, mai puțin dorul! Întors pe tărâmul omenesc, el descoperă că nimic nu poate să îi ostoiască dorul, căci totul s-a schimbat în lipsa lui. Totul, dar mai ales el!

Actorii Olga Delia Mateescu, Ruxandra Bălașu, Ioan Andrei Ionescu și Alexandru Făiniși, îndrumați de regizorul Constantin Andrei Ionescu vor aduce și de acestă dată România mai aproape de cei plecați departe de ea.

Turneul nostru va avea loc în mai multe orașe din Spania (Palos de la Frontiera, Malaga, San Pedro del Pinatar, Valencia și Castellon de la Plana), în perioada 28 septembrie -9 octombrie oferind o experiență teatrală unică pentru românii care doresc să se bucure de spectacole de calitate în limba maternă. Prin intermediul acestui spectacol creat cu multă dăruire și bucurie, ne propunem să aducem povestiri autentice, umor și emoție pe scenă, construind astfel o legătură specială cu publicul nostru.

Cu acest turneu, ne dorim să oferim ca și la prima ediție o platformă pentru întâlniri intergeneraționale și dialog cultural. Teatrul are puterea de a conecta oameni și de a reflecta complexitatea experiențelor umane. Astfel, dorim să încurajăm discuțiile și schimbul de perspective între generații si culturi diferite, oferind o modalitate inedită de a explora subiecte relevante pentru comunitatea noastră.

Spectacolul face parte dintr-un proiect amplu ce finanțat de Guvernului României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și pornește de la dialogul interdisciplinar dintre teatru și educație fiind dedicat românilor din diaspora, dar și din țară.

 

De asemenea proiectul se desfășoară și cu sprijinul asociațiilor din Spania și anume: Federația Asociațiilor de Români din Andalucia, Asociația Românilor Întreprinzători din Andalucia, Institutul Hispano Român, Asociația Românilor din Valencia și Asociația ACORAMAR.

Un proiect realizat de Teatrul Coquette, finanțat de Guvernul României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.