Balul Vienez de la Timișoara

0

Balul Vienez de la Timișoara

25 noiembrie 2016, ora 19.00  

Balul Vienez de la Timișoara sărbătorește cinci ediții

Timișoara, 23 Noiembrie 2016 – În anul în care orașul Timișoara sărbătorește 300 de ani de la instaurarea administrației austriece și, de fapt, actul de naștere al „Micii Viene”, Balul Vienez de la Timișoara a ajuns la cea de-a V-a ediție care va avea loc pe data de 25 noiembrie 2016 începând cu ora 19:00 în Sala Teatrului Național. În acest an aniversar, Balul Vienez de la Timișoara își dorește să sărbătorească moștenirea austriacă care a definit istoria orașului nostru.

digital-1920x1080

După cinci ani de existență, Balul Vienez de la Timișoara a reușit să se impună pe calendarul cultural al orașului și al regiunii ca cel mai mare eveniment cultural caritabil. An de an, comunitatea Balului Vienez de la Timișoara  a strâns oameni de afaceri și cultură care s-au arătat deschiși la nevoile celor de lângă ei și care au fost pregătiți să fie generoși. Astfel, în fiecare an donațiile strânse prin acest eveniment au asigurat hrană și rechizite pentru 500 de copii și tineri din centrele locale are fundației internaționale United Way România.

O altă inițiativă este premierea unor oameni din comunitatea locală care prin generozitate își dedică viața pentru a face o diferență.  Anul acesta printre cei care vor primi „Trofeul generozității” vor fi oameni implicați în inițiative de cercetare, educație și business.

Desfășurându-se sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, Balul Vienez de la Timișoara este al 31-lea Bal Vienez recunoscut la nivel internațional de către Primăria din Viena.

La eveniment vor fi prezenți invitați din mediul diplomatic, politic și economic, atât la nivel național, cât și din străinătate:  Ambasadorul Austriei în România, Excelența Sa, Dl Gerhard REIWEGER care este și Președintele Comitetului de onoare al Balului Vienez de la Timișoara, Ambasadorul Germaniei în România, Excelența Sa, Dl Werner Hans Lauk, 18 oameni de afaceri din Budapesta printre care Prședintele DWC Ungaria, Dr. Arne Gobert.

 

În cadrul programului artistic, invitații de onoare sunt soprana Teodora Gheorghiu și dirijorul Gabriel Bebeșelea . Ei vor fi acompaniați de orchestra Spirit of Vienna, venită special din capitala Austriei pentru Balul Vienez de la Timișoara. Programul artistic este completat de momentele celor 48 de tineri debutanți și al celor 42 de copii minidansatori. Coregrafiile prezentate sunt create și pregătite timp de 2 luni alături de doi dintre cei mai renumiți antrenori de dans din România, Diana și Raul Avram. Ediția din acest an va fi prezentată de Ditte Dinesz, realizatoare la TVR Timișoara care a câștigat însemnate premii de televiziune.

Av. Ioana Hațegan, Președintele Fundației Balul Vienez de la Timișoara, a declarat „Balul Vienez de la Timișoara a ajuns la a V-a ediție. În toți acești ani, prin acest proiect, am format o comunitate de copii, tineri si invitați care se unesc în spiritul caritabil pentru a ajuta sute de copii și oameni din centrele United Way. Ne bucurăm că și în acest an, am continuat campania Floarea de colț care răspândește cu o lună înaintea evenimentului același spirit al generozității în rândul cetățenilor orașului nostru. Aceasta comunitate apreciază valori de compasiune, eleganță și bun gust și devine cu fiecare an tot mai mare.”

 

CAMPANIA „O FLOARE DE COLȚ PENTRU UN PRÂNZ”

Balul Vienez de la Timișoara este precedat de o campanie de strângere de fonduri „O floare de colț pentru un prânz cald” prin care organizatorii doresc să răspândească mesajul generozității în rândul comunității locale.  Conceptul campaniei este simplu: cu o donație minimă recomandată de 10 lei, se poate achiziționa o broșă în formă de floare de colț. Suma de 10 Lei reprezintă o masă caldă pentru un copil defavorizat. Toate donațiile obținute în urma achiziționării florii de colț ajung direct la Fundația United Way din Timișoara. Anul acesta s-au distribuit 5000 de flori de colț, astfel că se vor putea asigura 5000 de mese calde. Campania este o invitație deschisă tuturor timișorenilor care consideră că să dăruiești, oricât de puțin, e important în viață.

Mai multe firme locale și organizații susțin campania de strângere de fonduri a Balului Vienez de la Timișoara prin distribuirea de flori de colț. Printre acestea se află: City Business Center,

Flextronics, FM Logistic, eta2u, Centrul Areopagus, Iulius Mall, Shopping City, Continental Automotive, Contitech, Deltatel, BCR, Institut Francez, Montessori Haus, Metropolitan Life, Smart Fit, Nokia, Step up, Etnoart, Helen Doron, Profi, Schaffer, Farmexpert, Auchan.

DESPRE ORGANIZATORI – FUNDATIA HATEGAN

Fundația Hațegan a crescut din Fundația Balului Vienez de la Timișoara, organizație care a fost înființată în scopul organizării acestui eveniment caritabil. De-a lungul celor patru ediții am cunoscut mulți oameni, am văzut multe nevoi și astfel ne-am decis să lărgim spectrul și scopul fundației. Noua fundație a fost numită în onoarea fondatoarei Balului Vienez de la Timișoara, dna avocat Ioana Hațegan. Fundația Hategan are ca obiectiv principal formarea și susținerea unor comunități puternice în Timișoara și în regiune prin patru linii de programe: comunitate, familie, life-work balance și educație.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.