Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AZI la Timisoara: Balada lui Genesis și Lady Jaye deschide cea de-a cincea ediție Timishort

0

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Film Timishort își deschide porțile la Timișoara, joi, 25 aprilie 2013, de la ora 19:00.

timishortÎn premieră la Timișoara va fi prezentat filmul Balada lui Genesis și Lady Jaye (The Ballad of Genesis and Lady Jaye), care reprezintă un portret intim şi afectuos al vieţii şi creaţiei lui Genesis Breyer P-Orridge (Throbbing Gristle, Psychic TV), artist şi deschizător de drumuri în domeniul muzical, şi al colaboratoarei şi jumătăţii sale, Lady Jaye. Filmul este centrat pe transformările sexuale îndrăzneţe prin care a trecut cuplul pentru proiectul lor, „Pandrogyne”.

Puţine alte documentare muzicale se deschid către privitor cu o asemenea energie fermecătoare şi exuberantă şi cu o viziune singulară ca Balada lui Genesis şi Lady Jaye… un portret superb, făcut în goană, cu creatori şi creaţii care se suprapun, şi frumoasa, încântătoarea libertate a preschimbării existenţei în artă”, declara Chris Cabin, AMCFilmcritic.

Filmul Balada lui Genesis și Lady Jaye a fost lansat în cinematografe în octombrie 2011 în Europa, începând cu Franţa, iar în martie 2012 în Statele Unite. A fost proiectat în cadrul a numeroase festivaluri de pe glob şi a obținut o serie de premii: Teddy Award – Berlin FF, Caligari Award – Berlin FF, Louis Marcorelles, Award & Des Bibliothèques Award – Cinéma du Réel, Audience Award – BAFICI, Grand Prize – IndieLisboa, Artistic Achievement Award – Outfest FF, Special Mention – SANFIC, Audience Award, Special Mention – Festival Du Nouveau Cinema.

Este pur şi simplu un răspuns sincer şi mişcător la întrebarea cum să trăieşti şi să iubeşti ca un artist”,  a spus Jonathan Kiefer, San Francisco Magazine.

O [poveste]uimitoare şi irezistibilă… Pentru toţi cei interesaţi de arta pe muchie de cuţit – la figurat şi, în acest caz, la propriu – Baladă cu Genesis şi Lady Jaye este un film care trebuie văzut”, John Seal, Berkeleyside.

Născută în Franţa în 1972, Marie Losier este o regizoare şi selecţioneră care locuiește și lucrează în New York. Este selecţioneră de filme pentru Alliance Française din 2000, unde prezintă întâlniri săptămânale şi unde a găzduit mulţi regizori şi artişti remarcabili, precum Raoul Coutard, William Klein, Claire Denis, Chantal Akerman, Jane Birkin şi Jacques Doillon.

Filmele şi materialele sale video sunt proiectate în mod frecvent la prestigioase festivaluri de artă şi film şi în cadrul muzeelor, inclusiv la Tate Modern, P.S. 1, MoMA, Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, Festivalul de Film Tribeca, BAFICI, SANFIC, Festivalul de Film de la Ann Arbor, SXSW, Cinémathèque Française şi Centrul Pompidou din Paris. Totodată, a participat la Bienala Whitney din 2006 de la Muzeul de Artă Americană Whitney din New York.

Marie Losier a studiat literatura la Universitatea Nanterre din Franţa şi Artele Frumoase la New York. A realizat pe peliculă portrete ale unor regizori, muzicieni şi compozitori avangardişti, precum Mike şi George Kuchar, Guy Maddin, Richard Foreman, Tony Conrad şi Genesis P-Orridge. Impulsive, poetice, onirice şi neconvenţionale, filmele ei explorează viaţa şi opera acestor artişti.

 

Proiecția filmului are loc la Cinema Timiș. Intrarea este liberă.

Ediția a cincea a Festivalului Internațional Timishort este organizată de Asociația Română a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Primăriei și Consiliului Local Timișoara, al Centrului Cultural German Timișoara, al Teatrului Național Timișoara, Van Graph Kfe, Music service Timisoara, Cuib d’Arte, Club SetUp și Rohost.  Parteneri media ai evenimentului sunt: Digi24, TVR Timișoara, Music Channel, Radio Guerilla, 24 Fun, Observator Cultural, LiterNet, www.ziare.com, www.opiniatimisoarei.ro.

 

 Timishort 2012

Despre Timishort

Festivalul Internațional de Film Timishort este singurul eveniment de acest gen din România care pune accent pe filmele de artă şi cele de autor, reunind filme în premieră și de debut ale tinerilor regizori din întreaga lume. Timishort reprezintă singurul eveniment cinematografic din zona de Sud-Vest a ţării, reuşind să redeschidă apetitul publicului larg din Timișoara și din zonă pentru manifestări cinematografice de calitate. Festivalul a doborât recordul de intrări înregistrate vreodată în cinematografele din reţeaua de stat în perioada de după Revoluţie.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.