Au început înscrierile la Pelicam 2015

0

Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni invită regizorii, producătorii și distribuitorii de film din România și din toată lumea să își înscrie filmele în una dintre cele patru competiții ale celei de-a patra ediții a festivalului.

Înscrierile pentru ediția 2015 a festivalului încep pe 17 decembrie 2014 și sunt deschise până pe 10 mai 2015, iar filmele selectate vor fi proiectate la Tulcea în perioada 11-14 iunie, când ne adunăm la malul Dunării pentru a vedea cele mai bune producții cinematografice din lume dedicate mediului înconjurător.

pelicam

Filmele pot fi înscrise prin intermediul formularului dedicat într-una dintre cele patru categorii ale competiției de film: competiția oficială de lungmetraje, competiţia oficială de scurtmetraje, competiția Black Sea Docs – secţiunea competiţională  pentru filme documentare provenind din România și celelalte țări învecinate Mării Negre și Fresh Perspectives – secţiunea competiţională  pentru filme documentare dedicate în special publicului tânăr care propun sau prezintă soluții alternative pentru un viitor durabil.

Filmele trebuie să fie produse după 1 ianuarie 2013 în cazul categoriilor Black Sea Docs și Fresh Perspectives și după 1 ianuarie 2014 în cazul competițiilor de lungmetraje și scurtmetraje. De asemenea, filmele vor fi proiectate în premieră națională, cu excepția filmelor românești. Regulamentul complet al Pelicam 2015 poate fi consultat aici.

Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni face parte din rețeaua internațională Green Film Network, o rețea cu 29 de festivaluri de film de mediu din toată lumea. GFN Award este decernat unuia dintre filmele propuse de fiecare festival, propunerea Pelicam pentru 2015 fiind câștigătorul secțiunii Black Sea Docs 2014, “Pipeline” (Rusia/Cehia/Germania, 2013).  Pelicam numește, de asemenea, doi membri ai juriului GFN Award – Raul Cazan, jurnalist de mediu, fondator al organizației 2Celsius, și Dan Curean, regizor. Mai multe detalii despre Green Film Network Award 2015 aici.

În 2014, Pelicam a adus la Tulcea, pentru al treilea an consecutiv, peste 30 de filme în premieră națională, regizori internaționali premiați, organizații de protecția mediului și a stârnit un interes crescut față de anul trecut în rândul tulcenilor. Numărul participanților s-a ridicat la peste 5.000, un record pentru Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni care s-a desfășurat, în 2014, în trei spații culturale din Tulcea. Cei peste 5.000 de oameni au luat parte la proiecțiile de filme și la concertele organizate în aer liber. Acestora li se adaugă participanții la workshop-urile Pelicam și vizitatorii expozițiilor foto.

pelicam.ro 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.