Astăzi încep concertele estivale ale Filarmonicii Brașov! VEZI PROGRAMUL!

0

După o stagiune bogată și extrem de ofertantă, Filarmonica Brașov dă startul evenimentelor estivale. În următoarea perioadă, vor avea loc numeroase evenimente muzicale în Brașov, aducând bucurie și seri de vară de neuitat tuturor iubitorilor de muzică.

Primul concert al verii va avea loc pe 20 iunie, începând cu ora 20:00, în Piața Sf. Ioan. Acest concert de deschidere va fi dirijat de talentatul Vlad Mateescu, iar solistul serii va fi renumitul pianist Dragoș Andrei Cantea. Programul concertului include capodopere precum Concertul pentru pian nr. 27 KV 595 de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia simplă de Benjamin Britten, o lucrare vibrantă și plină de energie. Accesul la concert este gratuit, însă, în limita celor 100 de locuri disponibile, se pot achiziționa bilete la fața locului pentru locurile pe scaune din fața scenei, la prețul de 15 lei.

Pe 21 iunie, se va sărbători Fête de la Musique împreună cu Alianța Franceză, într-un concert special care va avea loc în Piața Sf. Ioan, începând cu ora 18:00. Acest eveniment promite o atmosferă plină de veselie și armonie, celebrând muzica în toate formele ei.

Miercuri, pe 26 iunie, Piața Sf. Ioan va găzdui un alt concert estival, „Innamorato di te”, de la ora 20:00. Sub bagheta dirijorului Vladimir Lungu, soliștii Eusebiu Huțan (tenor), Florin Estefan (bariton), Ovidiu Lup (pian), Giancarlo Palena (bandoneon), Gabriel Barani (percuție) și Iulian Hășfăleanu (chitară bas) vor oferi un spectacol de neuitat.

Un alt eveniment cu intrare liberă va avea loc pe 2 iulie de la ora 19:00 la Sala Patria, unde publicul meloman va putea asculta un program cu muzică din perioada interbelică. Pe scenă vor urca violoniștii Florin Ionescu-Galați, Alexandru Hamzea și Liliana Lazăr, violista Luiza Balint, violoncelista Alexandra Enache și contrabasistul Iulian Hășfăleanu. 

În program vor fi Dansurile populare românești de Béla Bartók, Dansul țărănesc de Constantin Dimitrescu, Liebesleid și Liebesfreud de Fritz Kreisler, Meditația din opera Thaïs de Jules Massenet, Csárdás de Vittorio Monti și Hora Staccato de Grigoraș Dinicu. De asemenea, vor fi interpretate și tango-uri românești de mare popularitate.

Apoi, pe 4 iulie, Biserica Neagră va fi gazda unui mare eveniment cultural pentru orașul Brașov. Începând cu ora 20:30, sub conducerea dirijorului Steffen Schlandt, va avea loc un concert estival în cadrul căruia se va interpreta Simfonia nr. 6 de Anton Bruckner. Biletele pentru acest concert sunt deja disponibile la casieria Filarmonicii Brașov de la Sala Patria sau online pe bilet.ro.

Pe 25 iulie, în Piața Sf. Ioan va avea loc un concert SoNoRo Musikland cu orchestra Filarmonicii Brașov, dirijată de Cristian Oroșanu. Soliștii serii vor fi Clémence de Forceville (vioară), Abigail Kralik (vioară), Raphael Bell (violoncel) și Mathis Rochat (violă).

Evenimentele estivale vor continua și în luna august atât în Piața Sf. Ioan cât și la Sala Patria.

Vara aceasta, Brașovul va fi cu siguranță învăluit în armoniile sublime ale muzicii clasice, oferind evenimente de neuitat pentru toți cei care doresc să se bucure de această artă. 

Foto: Iosif Trif

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.