Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Asta-i Romania” Minifestival de film romanesc in Suedia

0

“Un Film intr-o Luna” – editia a II-a – 2012

Sursa: Facebook

1. Proiectul

Intr-o era in care prostul gust, kich-ul, nepasarea si nesimtirea tind sa ne sufoce pe zi ce trece, proiectul cinemtografic un Film intr-o Luna isi propune sa adune o parte din energiile pozitive, creative si vitale ce ii anima pe tinerii din tara noastra sa se implice in constructia unei Romanii in care idelurile grecilor antici sa fie a

sezate din nou, la locul cuvenit, pe scara valorilor: frumusetea, dreptatea si adevarul.2. ConcursulConcursul propus in cadrul proiectului un Film intr-o Luna este unul de scenarii. Fiecare participant este invitat sa prezinte pana pe 25 septembrie ora 23,59 un scenariu pentru un film de scurt metraj. Scenariul trebuie sa-i apartina, sa fie original, sa nu fi participat la nici un alt concurs anterior si sa nu fi stat la baza realizarii unui film anterior acestui concurs sau in timpul desfasurarii acestui concurs.

3. Scenariul

Nu exista nici un fel de ingradiri in ceea ce priveste genul filmului ce se poate realiza pe baza scenariului, insa durata maxima a filmului trebuie sa fie in jur de 20 de minute. Nu se admint scenarii ce contin masaje sau manifestari antisociale, xenofobe, antisemite, rasiste, instiga la violenta si la ura de clasa, folosesc un limbaj excesiv de vulgar sau indecent. Organizatorii concursului isi aroga dreptul de a respinge orice scenariu care incalca prevederile de mai sus.

4. Participanti

Pot participa la acest concurs tineri din Romania cu varsta peste 16 ani, sau persoane trecute de prima tinerete dar care considera ca au inca sufletul tanar.

5. Premiul

Premiul oferit consta intr-o suma de 200 euro ce va fi folosita doar in scopul realizarii scurt-metrajului. Pentru a se preintampina orice deturnare spre alte scopuri, suma va fi oferita doar in momentul finalizarii filmului. Finantatorii proiectului pot insa decide daca ofera premiul (sau o parte din acesta) in timpul realizarii scurt-metrajului. Suma de 200 euro este suma minima garantata ca premiu, insa in functie de numarul finantatorilor si de disponibilitatile acestora, aceasta poate creste.

6. Jurizare

Jurizarea in cadrul acestui proiect se va face de catre doua comisii:
– comisia finantatorilor
– comisia specialistilor
Cele doua comisii vor atribui pentru fiecare scenariu inscris in concurs o nota intre 1 si 10, nota finala fiind media aritmetica a notelor acordate de comisii.

7. Etapele concursului

25 august – 25 septembrie 2012: depunerea scenariilor;
26 – 30 septembrie 2012: analiza si desemnarea castigatorului;
01 – 31 octombrie 2012: realizarea scurtmetrajului.
Depunerea scurt-metrajului la organizatori se va face pana la ora 23,59 a zilei de 31 octombrie 2012.

8. Drepturi de autor

Organizatorii respecta toate prevederile legale referitoare la dreptul de autor asupra scenariilor inscrise in concurs.
In ceea ce priveste dreptul de proprietate asupra filmului ce va rezulta in urma acestui proiect, acesta va fi stabilit prin conventie scrisa intre castigatorul concursului si finantatorul proiectului. Producatorul filmului, pe langa finantator, poate fi insusi castigatorul concursului si/sau o terta persoana juridica sau fizica aleasa de comun acord de cei doi.
La realizarea filmului, primele doua cadre vor fi in mod obligatoriu:
<<Acest film a fost realizat in cadrul concursului “un Film intr-o Luna” organizat de cineclubul Salata de Filme>>
si
<<Producatori: Andi Dumitrache – Salata de Filme si … >>

9. Depunerea scenariilor

Prin e-mail la andi_dumitrache@yahoo.com

Mult succes !

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.