Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociaţia “Ivan Patzaichin-Mila 23” pregăteşte Festivalul Bãrcilor cu Vâsle Rowmania

1

Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Bãrcilor cu Vâsle organizat de Asociaţia “Ivan Patzaichin-Mila 23” se va desfăşura la Tulcea în perioada 2-4 septembrie 2011.

Festivalul – parte a programului Rowmania, o initiaţivă semnată Ivan Patzaichineste gândit ca un punct de pornire pentru redescoperirea unui turism lent, neagresiv care sã permitã explorarea întregii zone a Deltei Dunării. De asemenea, este un eveniment de amploare ce va reuni şi conecta participanţi din toate ţãrile dunãrene.

 

“Am creat Festivalul Rowmania cu gândul de a aduce omenilor din Delta Dunării bucuria de a avea o sărbătoare a locului, în centrul căreia să se afle apa şi plăcerea de a vâsli. Însă un eveniment la gurile Dunării nu este doar o ocazie pentru localnici de a-şi arăta cu mândrie tradiţiile, ci şi o atracţie pentru turişti” menţionează Ivan Patzaichin.

Evenimentul este la prima ediţie în acest format complex şi are toate şansele sã devinã principalul eveniment internaţional al Deltei.

 

„Primăria Tulcea se implică în realizarea proiectului „Festivalul Bărcilor cu Vâsle” iniţiat de Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23” pentru că evenimentul se încadrează firesc în strategia de dezvoltare socială, turistică şi culturală a municipiului Tulcea.  Festivalul bărcilor, alături de celelalte manifestări cu impact naţional şi internaţional organizate şi găzduite de Tulcea, poate completa „emblema turistică” a municipiului nostru. Ne dorim să devenim un oraş turistic important, dar nu cu orice preţ, ci prin idei valoroase, care ţin să protejeze patrimoniul natural” declară Constantin Hogea, Primarul Tulcei.

Peste 2500 de km vor fi străbătuţi cu bărcile de echipe din ţările dunărene în cadrul TID

Turul Internaţional Danubian este un tur cu o tradiţie de peste 50 de ani, cu echipe din toate ţările dunărene ce traversează fluviul vâslind de la izvoare la vărsare pe un traseu de 2,516 km. Punctul de pornire în acest turneu este Ingolstadt – Germania și are ca punct final Sfântu Gheorghe. Pentru a ajunge la destinaţie în data de 4 septembrie 2011 – primele echipe vor pleca cu aproximativ 60 de zile înainte. Festivalul Bãrcilor va sãrbãtori momentul în care  vâslaşii din toate ţãrile dunãrene vor intra în Tulcea, în drumul lor spre Delta şi Marea Neagră.

Echipele din localitãţile Deltei se pregătesc pentru Competiţia Ivan Patzaichin

Pentru România, competiţia Ivan Patzaichin este de fapt un concurs de vâslit între echipele din localităţile Deltei. În plus, Festivalul va găzdui expoziția bărcilor create de producători locali şi naţionali, dar și pe pasionaţii de construcţia de bărci care vor să le arate, târgul de proiecte de dezvoltare locală şi festivalul multiculturalităţii cu muzică şi tradiţii locale.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 2 septembrie şi va fi marcatã de o serie de concerte. Sâmbatã, aria de desfãşurare a festivalului se va concentra în zona lacului Ciuperca unde vor avea loc concursuri de vâslit între echipe locale şi se vor desfãşura plimbãri cu canotca, o ambarcaţiune cu design unic, realizată din lemn şi un produs 100% românesc inspirat de experienţa lui Ivan Patzaichin. Canotca preia tradiţia marangozilor din Delta Dunării (meşteşugarii bărcilor de lemn) şi o îmbină cu liniile dinamice ale unei canoe moderne.

Startul competiției de bãrci cu vâsle se va da duminică, 4 septembrie când echipele concurente pornesc în cursa de vitezã de la Mila 34.  Punctul final al cursei va fi în dreptul cãpitãniei Tulcea.

De asemenea, în ultima zi a festivalului, Tulcea va fi locul unde se vor reuni atât echipajele din cadrul concursului de vitezã, cât şi sutele de participanţi din cadrul TOUR INTERNATIONAL DANUBIEN.

Sâmbatã şi duminicã sunt zilele dedicate Târgului Dezvoltãrii Durabile în Delta Dunãrii – constituit din standuri ale organizațiilor non profit dar şi ale instituţiilor publice ce activeazã pentru şi/sau în Deltã. În cadrul acestui târg va exista şi un centru de informare  unde publicul aflã despre importanţa conservãrii diversitãţii biologice la nivel local, utilizarea raţionalã a resurselor naturale regenerabile, reducerea poluãrii şi a consumului iraţional, dar şi despre proiectele de sustenabilitate economicã în zonã.

 

Parteneri ai Festivalului Bărcilor Rowmania sunt: Primăria Tulcea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului,  Ministerul Afacerilor Externe, ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării), Harolt fashion, Romsilva, Apa Nova, Tour International Danubien (TID), Trend Consult, DC Communication şi Headvertising.

Despre Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23”

Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23” are ca scop realizarea şi promovarea proiectelor de dezvoltare durabilă de interes local şi regional. Asociaţia s-a constituit la iniţiativa lui Ivan Patzaichin şi îşi propune să devină un exponent de succes al conceptului de antreprenoriat social.

Despre ROWMANIA

Programul ROWMANIA este gândit de multiplul campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, ca o campanie naţională având ca scop promovarea mişcării fizice prin folosirea ambarcaţiunilor cu vâsle, pentru o mai bună înţelegere şi interpretare a naturii. Mai multe informaţii despre acest program se găsesc la www.rowmania.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Apreciem tot ce face IVAN PATAICHIN pentru satul sau natal, Mila 23.
    Pe cind casa memoriala IVAN PATAICHIN din Mila 23? Ar spori gradul de atractie pentru zona, turistii avind ce vizita. Acolo, la casa memoriala, ar putea fi organizate si diverse reuniuni, pe diverse teme, expozitii de barci, instrumente de pescuit, filme despre bogatiile si atractiile Deltei, concursuri cu barci, cenacluri, etc.
    Pe cind numele Milei 23 va fi rebotezat : IVAN PATAICHIN

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.