Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Artistul plastic Romeo Niram premiat în Israel

0

Cea de a V-a ediţie a Festivalul Românilor din Israel s-a desfăşurat în oraşul Tiberias, în perioada 27 – 30 iunie 2013, organizat de Asociația originarilor din România, sub egida Guvernului României și cu participarea media a Televiziunii Române.

Festivalul Românilor din Israel  a fost creat în anul 2008  şi este susţinut de toată media românească din Israel, reunind an de an români şi străini din toate părţile Israelului într-unul din cele mai frumoasa oraşe: Tiberias.  Ca şi în ediţiile precedente, Ediția a V-a a reunit  artişti, politicieni, oameni de afaceri şi celebrităţi din Israel şi România.

romeo_niramIn cadrul Festivalului, au fost decernate premiile Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta Sfântul Ioan de Ierusalim  artiștilor israelieni de origine română și unor personalități care au contribuit la dezvoltarea relațiilor culturale israeliano-române.  Artistul plastic de origine evreiască Romeo Niram a fost distins cu acest premiu pentru contribuţia adusă promovării culturii române în afara graniţelor ţării şi pentru sprijinul acordat tinerilor artişti. Premiul a fost ridicat în numele lui Romeo Niram de un reprezentant al artistului, galeristul Antonio Calderón de Jesús. Pictorul Romeo Niram este și fondatorul editurii Niram Art și al Espacio Niram din Madrid, loc de desfășurare a numeroase evenimente culturale și artistice.

Aceeaşi distinctie a fost primită de Colette Avital, deputat, Iuju Orenstein, director financiar al Muzeului Israel din Ierusalim şi Michael Harish, care a ocupat funcţiile de ministru al Industriei şi Comerţului, deputat al Parlamentului statului Israel, iar în prezent este preşedintele Partidului Muncii.

Ambasadorul României în Statul Israel, Edward Iosiper a susţinut un discurs în care îşi exprima mulţumirea în ceea ce priveşte buna relaţie dintre România şi Israel. Prezentatoarea galei a fost cunoscuta actriţă Ramona Bădescu, în calitate de Ambasador al Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta Sfântul Ioan de Ierusalim. Scopul organizatorilor este de a dezvolta un parteneriat între instituţiile din România  şi operatorii culturali, mediul de afaceri, mediul academic şi mediile administrative din Israel,  în vederea   consolidării relaţiilor bilaterale.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.