Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Art Factory revine cu o nouă ediție, într-un format experimental nou, digital!

0

Descarcă ArtLink, noua noastră aplicație de Realitate Augmentată aici: bit.ly/ArtLinkDownload

Și bucură-te de oriunde te afli, între 18 Mai și 13 Iunie,de 4 săptămâni de experiențe vizuale inedite aflate la o atingere distanță.

Dacă în anii trecuți Art Factory a însemnat o călătorie fizică și o explorare a unor spații industriale neconvenționale, mai greu accesibile, de această dată aducem noi festivalul la voi printr-un nou concept de festival în Realitate Augmentată.

Te invităm să transformi orice spațiu din jurul tău într-o galerie interactivă de artă cu ajutorul aplicației noastre, ArtLink, care va fi gazda festivalului nostru.

Țelul nostru la această ediție, intitulată ”Digital Art Factory” este mai simplu: restricțiile pandemiei au făcut ca multe spații expoziționale să se închidă, și audiența la evenimentele care au rămas deschise, să scadă, prin urmare ne propunem ca prin evenimentul nostru să reconectăm publicul de artă cu lumea artei într-un nou mediu care oferă experiența unei galerii de artă, oriunde te-ai afla, în natură, în oraș, la serviciu sau acasă..

”Fabrica” de această dată, este una metaforică, ea reprezentând toți oamenii creativi pe care vi-i vom prezenta in urmatoarele saptamani în ceea ce va fi o celebrare digitală a artei.

Mai multe detalii despre aplicație, cum funcționează și care este scopul ei, puteți citi pe website-ul oficial: https://artlink.app/

Artiști:

Alina Marinescu, Mihaela Paraschivu, George Roșu, Diana Letzner, Diana Grigore, Alexandra Whatley, Diana Baltag, Robert Obert, Dora Bacio, raluca, Cristina Crișu, Marina Gabriela Soare, Bogdan Topîrceanu, Silviana Stinghie, Maria Tabarcea, Irina Șelaru, Luiz Stockler, Miruna Radovici, Catalina Ciobotaru, Teodora Gavrilă, IKNOWBETTER

Special guests

Fátima Bravo (PT), Loulou & Tummie (NL), Gustaf Ö Hjalmars (SE), Yeye Weller (DE), Ričards Znutiņš-Znutāns (LV), Ed Dingli (MT), Violeta Noy (ES), Pavel Fuksa (CZ),  Kissi Ussuki (LT), Luka Seme (SI), Jessica Frascht (LU), Daniel Triendl (AT), Jan Vajsabel (SK), Cecilia Castelli (IT), Shadowschaser (BG), k2rte (EE), Berta Vallo (HU), Sakina Saïdi (FR), Olga Mrozek (PO), Adonis Papadopoulos (CY), Sidsel Sørensen (DK), Ena Jurov (HR), Leena Kisonen (FI), Rima Lyma (GR), Jango Jim (BE), Steve McCarthy (IE)

courtesy of Fine Acts

De asemenea, la sfârșitul fiecărei săptămâni de festival vom prezenta o selecție de artiști din edițiile trecute Art Factory, pe care îi vom anunța în perioada următoare.

Art Factory este un proiect de galerie po-up și un festival de artă contemporană ce are ca scop aducerea în conștiința socială a sorții clădirilor industriale dezafectate prin propunerea unor proiecte curatoriale de conversie culturală temporară.

Încercăm să reanimăm spațiile abandonate și să le readucem în circuitul comunității, prin organizarea unor evenimente culturale ce au ca scop, dacă nu recuperarea, măcar reactivarea temporara a acestor spații pasive ce se află pe o cale sigură către distrugere și uitare.

Valorile fundamentale ale acestui proiect sunt dialogul creativ, educația non-formală, implicarea socială a tinerilor și sensibilizarea publicului cu privire la problemele actuale ale mediului urban.

Credem în promovarea acestor valori și în beneficiile aduse de acestea societăţii, cu atât mai mult prin intermediul mijloacelor artistice.

ArtLink este o aplicație mobilă de Realitate Augmentată care oferă posibilitatea galeriilor și muzeelor și artiștilor să își prezinte lucrările de artă într-un format digital de înaltă calitate,

iar utilizatorilor aplicației să exploreze o randare virtuală a operei de artă de oriunde s-ar afla, ajutând astfel la democratizarea accesului la artă și cultură.

Proiecte create de Bogdan Topîrceanu & Dragoș Silion

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.