Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Arhetipul Doamnei și arhetipuri masculine

0

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită joi, 2 martie 2017, de la ora 18:30, să participați la o prelegere filosofică intitulată Arhetipul Doamnei, în cadrul căreia puteți să descoperiți o viziune filosofică și psihologică asupra imaginii doamnei, precum și o serie de instrumente care pot susține demersul femeii de a cultiva cele mai înalte potențiale ale sale.

Prezintă: Iulia PANTELIMON

Loc de desfășurare: Centrul Multifuncțional Bastion, str. Hector nr. 4 – Bastionul Maria Theresia, corp C

Afis Doamne si Cavaleri Mic

Joi, 9 martie 2017, ora 18:30, va urma conferința Arhetipuri masculine, care va oferi o viziune asupra psihicului masculin și a procesului de maturizare a bărbatului, necesar acestuia pentru a găsi forme de expresie potrivite constituției sale interioare.

Prezintă: Laurenţiu PLĂCINTĂ

Trăim într-un timp în care conștientizăm tot mai mult diversitatea ce ne caracterizează. Totuși, de multe ori, lumina reflectoarelor cade doar pe aspectele care ne separă unii de alții și nu pe complementaritatea diferențelor dintre noi. În general, acest lucru dă naștere unui acerb spirit de competiție, lipsit de fraternitate și căldură umană, care nu face altceva decât să ne îndepărteze de semenii noștri.
Competiția dintre femeie și bărbat este una dintre realitățile societăților actuale, conturându-se două poziții principale: cea a discriminării și a limitării în funcție de gen și cea a promovării unei egalități forțate, care nu ține cont de diferențele fizice și psihologice ale celor două sexe.
Ce înseamnă arhetipul de Doamnă și cel de Cavaler? Sunt femeia și bărbatul identici? Au ei nevoie de aceleași lucruri pentru a se defini pe sine și a se maturiza?
Noua Acropolă propune abordarea acestui subiect dintr-o perspectivă filosofică prin cele două prelegeri, în care se explorează particularitățile feminine și masculine ale indivizilor umani, mergând dincolo de aspectul fizic și căutând răspunsuri filosofice la întrebările pe care aceste particularități le ridică.

Intrarea este liberă!

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.