Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aradul gustă filme documentare la fARAD

0

Cea de-a doua ediție a festivalulului de film documentar, hibrid și experimental fARAD s-a încheiat cu succes duminică, 18 octombrie, cu o proiecție specială a capodoperei clasice mute a lui Dziga Vertov, Omul cu camera de filmat, prezentată cu acompaniament live de DJ Dubase, al cărui palmares include proiecții similare la Music on Film/Film on Music în Praga și Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

fARAD 2 photo Ciprian Hord-Avangarda Crepusculara 1

În acest an, fARAD-ul s-a extins de la două la patru zile și a prezentat publicului arădean filme câștigătoare la Oscar (Citizenfour) sau nominalizate la Oscar (Virunga), premiate la Sundance (Primarul chinez) sau la Berlin (Secretul nasturelui de sidef), și prezentate la Cannes (Amy) sau la Sarajevo (Drifter). Programul a inclus și o recentă producție românească (Bondoc), care tocmai a avut premiera la TIFF în vara aceasta.

În jur de 1.500 de spectatori au venit la cele nouă proiecții desfășurate și în acest an la Cinematograful Arta, redeschis anul trecut cu prilejul primei ediții a fARAD-ului.

Două evenimente conexe la KF, Zona fARAD și deja tradiționala întâlnire a tinerilor documentariști locali reuniți sub numele Atelier fARAD, au dat o dimensiune practică discuțiilor despre identitatea locală și internațională a festivalului și despre planurile de viitor ale creatorilor de documentar din Arad. Proiectele inițiate în cadrul cadrul Atelierului fARAD în ultimul an vor fi prezentate la Cinema Arta pe 24 octombrie la ora 18:00.

Succesul de public al festivalului face ca ediția a treia a fARAD-ului să fie deja în pregătire pentru toamna lui 2016, împreună cu alte proiecții la Cinema Arta în cursul anului.

Un festival original în peisajul naţional, a cărui identitate se inspiră din poziţia de frontieră a Aradului, fARAD prezintă filme documentare, hibride şi experimentale, filme conectate la realitate, și explorează diverse forme cinematografice de reprezentare a realităţii şi modalităţi de a transcende limitele şi graniţele — formale sau naţionale.

fARAD a fost organizat sub patronajul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, este conceput de Romanian Film Initiative | FilmETC (fondatori: Corina Șuteu, Mihai Chirilov și Oana Radu) sub conducerea lui Mihai Chirilov și direcţia artistică a Monei Nicoară, și a fost produs de 111Film (directori executivi: Eduard Haris și Eugen Matei Lumezianu). fARAD a beneficiat de parteneriate locale cu kinema ikon, pub KF, Asociația Arad — Capitală Europeană a Culturii 2021, Avangarda Crepusculară și Eugen Rogojan de la Blog Arădean, care a coordoonat comunicarea online și echipa de entuziaști voluntari a festivalului.

farad.ro
facebook/farad.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.