Aproape 500 de studenți Erasmus+ s-au bucurat de Vama Veche în perioada 9-12 mai

0

În perioada 9-12 mai, aproximativ 500 de studenți veniți să studieze în România cu o mobilitate Erasmus+ au avut ocazia să viziteze litoralul românesc prin intermediul evenimentului Escape to Vama Veche. Acesta este al doilea cel mai mare proiect al asociației Erasmus Student Network România, ajuns la cea de-a IX-a ediție.

Anual, proiectul își propune să aducă împreună studenți internaționali și reprezentanți ai generației Erasmus, într-un cadru boem și liniștitor, cum este Vama Veche, pe care am dorit să îl îmbogățim cu mai multă culoare și diversitate.

Scopul evenimentului a fost de a permite participanților să experimenteze într-un mod autentic cultura, sportul și protejarea mediului. Astfel, printre sesiunile de informare pe teme privind sustenabilitatea și protejarea mediului, participanții au avut ocazia să socializeze prin diferite activități, dar și să exploreze atât litoralului românesc, cât și cultura țării noastre. Printre activitățile acestea, putem enumera Parada Steagurilor, Olimpiada pe plajă, ateliere de creație și de sustenabilitate, dar și petreceri tematice. 

Anul acesta s-a înregistrat un nou record de participare, cu un total de aproximativ 500 de participanți, printre care putem număra atât voluntari, cât și studenți internaționali veniți să studieze în România prin intermediul programului Erasmus+.

Vama Veche este un loc emblematic, mai ales pentru tineri, unde aceştia reuşesc să se desfăşoare în mod liber, să exploreze şi să se descopere pe ei înşişi. Prin intermediul ediţiei de anul acesta a evenimentului Escape to Vama Veche am reuşit să strângem cel mai mare număr de participanţi, reprezentanţi ai Generaţiei Erasmus, pe litoralul românesc şi să îmbogățim de culoare şi de energie pozitivă Vama Veche pentru încă un weekend. Pentru ediţiile următoare ne dorim să ne apropiem şi mai mult de comunitatea locală şi să întărim conexiunea deja existentă cu sfera internaţională pe care o promovăm.“ a transmis Diana Simeria, Manager de proiect Escape to Vama Veche 2024.

Erasmus Student Network (ESN) este cea mai mare organizație studențească non-profit din Europa, fiind prezentă în 44 de țări. La nivel național, ESN România operează în 12 orașe prin 14 secțiuni locale, colaborând cu peste 40 de universități, și are aproximativ 400 de voluntari care asistă anual peste 3500 de studenți internaționali. Organizația facilitează integrarea acestora în comunitățile locale prin evenimente culturale, sportive și sociale, promovând totodată dezvoltarea personală și profesională​. Prin activitatea sa, ESN sprijină mobilitățile internaționale și dezvoltarea unui mediu educațional mai inclusiv, oferind o experiență interculturală și acelor studenți care nu pot accesa o mobilitate în străinătate, prin principiul de „internaționalizare acasă”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.