Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Activitati filosofice pentru suflet si minte la Timisoara

0

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita in luna septembrie la activitati filosofice pentru suflet si minte
Toate evenimentele se desfasoara la sediul Noii Acropole din Timisoara, strada Lucian Blaga nr. 4, etajul 2

Prelegeri filosofice

joi, 16 septembrie 2010, ora 19.30
Paracelsus si misterele Alchimiei

Misterioasa arta a Alchimiei sau „Arta Regala” a fost deslusita de unul dintre cele mai interesante personaje ale secolului al XVI-lea, de Paracelsus, medic, filosof si alchimist. Cunoasterea legilor omului si ale Naturii a fost considerata fundamentala pentru a putea ajuta omul sa se insanatoseasca si de asemenea sa se fereasca de boli ale corpului, ale sufletului si ale trupului. Alchimia, stiinta si arta prin care Paracelsus, alaturi de alti alchimisti, cautau piatra filosofala, oferea un drum evolutiv dinspre omul brut spre omul nobil. Despre medicina, despre viata si moartea omului, despre magie si alte lucruri interesante puteti sa aflati acceptand invitatia noastra la conferinta despre Paracelsus si misterele Alchimiei.

Prezinta Monica Varga

joi, 30 septembrie 2010, ora 19.30
Atlantida. Istorie sau mit?

Cat cunoastem si cat din ceea ce se cunoaste acceptam cu privire la continentele disparute, la civilizatii create de om cu mii si sute de mii de ani in urma? Platon ne transmite un mit pe care la randul sau l-a primit, alaturi de multe alte invataturi, de la inteleptii greci si egipteni si in care se istorisesc lucruri minunate despre o civilizatie disparuta. Oamenii de stiinta nu au ramas surzi la cuvintele pline de intelepciune ale lui Platon si au pornit in cucerirea trecutului. Cat de mult ne putem deschide mintea si inima, eliberandu-le de prejudecati? Cat ne putem permite sa gandim si sa nu fim ganditi? Aceasta conferinta este o invitatie pentru cei care sunt indragostiti de adevar si il cauta atat in stiinta actuala, cat si in intelepciunea trecutului.

Prezinta Andreea Neacsu

Curs  introductiv de filosofie si psihologie

Noua Acropola deschide un nou curs introductiv, prin intermediul caruia cei interesati pot sa descopere lucruri valoroase despre relevanta ideilor filosofice in fata problemelor cotidiene. Cei ce vor sa devina membri ai Asociatiei Noua Acropola, alaturandu-se astfel celor care deja se straduiesc sa construiasca un viitor mai bun pe fundamente umaniste si culturale, o pot face prin participarea la acest curs introductiv.

Cursul introductiv de filosofie si psihologie este un mijloc prin care puteti sa demarati un proces de autocunoastere, de intelegere a celorlalti si de identificare a mijloacelor prin care puteti cuceri un sens profund al vietii.

Temele pe care le propunem sunt:

ETICA ATEMPORALA – De ce avem nevoie de filosofie?; BHAGAVAD-GITA – Calea Eroului si Actiunea Justa; GLASUL LINISTII – Interpretarea unui text tibetan despre evolutie si calea cunoasterii; SIDDHARTA GAUTAMA BUDDHA – Cele patru adevaruri nobile; CONFUCIUS – Despre omul nobil; VIATA MORALA IN EGIPTUL ANTIC – Norme etice pentru o societate civilizata si fericita; PLATON – Despre justitie si libertate. Cheile armoniei individuale si sociale; ARISTOTEL – Construirea scarii valorilor si cucerirea fericirii; STOICISMUL IN ROMA – Despre cetateanul lumii. Liberul arbitru si slujirea celorlalti; IMMANUEL KANT – „Cerul Instelat deasupra mea si Legea Morala in mine”; PLOTIN – Despre Suflet si viata launtrica; FILOSOFIA ISTORIEI – Timpul cosmic si istoria umana, limite si oportunitati.

Cursul incepe la ora 19:00, in data de 14 septembrie 2010

Cursuri de pictura pentru copii
Arta egipteana • Arta azteca • Arta greaca

Imbinand istoria cu arta, cursurile isi propun sa-i introduca pe micii participanti intr-o lume a unor popoare invaluite in mister si sa le deschida orizonturi culturale si civilizatorice.
Practica tehnicilor de pictura ii va invata pe tinerii participanti sa deseneze, sa picteze, sa modeleze, precum si sa lucreze cu rabdare, sa colaboreze cu ceilalti si sa aprecieze armonia si frumusetea.

Prin realizarea si pictarea diferitelor obiecte de arta, copiii vor dobandi un simt al proportiilor si vor invata sa isi exprime ideile prin creatie. Cursurile se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 10 si 14 ani, iar prima grupa se va forma incepand cu data de 15 septembrie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.