A treia editie a Festivalului Gastronomic si Eco-cultural D’ale Gurii Dunarii

0

Anul acesta, Zilei Dunării i-am oferit cea de-a treia editie a Festivalului Gastronomic si Eco-cultural D’ale Gurii Dunarii, care a reunit iubitori ai Deltei si membri ai comunitatilor locale, sub sloganul Savurati Dunarea si Delta.

In cadrul celei de-a treia editii a festivalului-concurs de traditie culinara D’ale Gurii Dunarii, echipe de bucatari iscusiti din opt comunitati deltaice (Chilia Veche, Crişan, Isaccea, Jurilovca, Mahmudia, Mila 23, Pardina si Sulina) s-au intrecut in prepararea de bucate traditionale specifice Deltei, cu peste de Dunare si Delta, legume proaspete, mirodenii si deserturi imbietoare. Specialitatile pregatite an concurs au fost evaluate de juriul din care au facut parte Ivan Patzaichin, Razvan Cucui si Laura Sgarcitu.

Marele Premiu Radu Anton Roman a fost castigat de echipa din Mila 23, care va folosi cei 3.000 de euro pentru realizarea de costume populare traditionale pentru copiii de etnie rusa dar si pentru dotarea sediului comunitatii rusilor lipoveni cu materiale didatice si mijloace audio-video. Pe locul al doilea s-a clasat echipa din Crisan. Cei 2.000 de euro oferiti de Coca-Cola vor contribui la innoirea garderobei grupului vocal REBELKA si la dotarea sediului Comunitații Ucrainenilor cu televizor, calculator si instrumente muzicale. Premiul al treilea a fost caştigat de echipa de bucatari din Sulina, iar cei 1.000 de euro din partea URSUS Breweries sunt pentru pentru acoperirea cheltuielilor unei excursii sau tabere la munte, pentru scolarii premianti la sfarșitul anului scolar 2010 – 2011.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează