A început Animation Worksheep #17, rezidența intensivă de creație dedicată tinerilor animatori din România

0

Ajunsă la a XVII-a ediție, rezidența Animation Worksheep se desfășoară anul acesta între 5 și 28 aprilie la CINETic – Centrul Internațional de Educație în Tehnologii Inovativ Creative al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București

Timp de 3 săptămâni, 14 tineri animatori – selectați pe bază de portofoliu dintre aproape 50 de candidaturi – participă la o serie de ateliere practice de specialitate în cadrul cărora, sub îndrumarea trainerilor invitați, vor concepe și realiza un scurtmetraj de animație

Tema AW.17 este „Bucureștiul monstruos” o tematică bazată în egală măsură pe folclorul și mitologia populară românească, cât și pe cunoașterea aprofundată a spațiilor urbane bucureștene. Participanții vor putea astfel, în plus de familiarizarea cu noi cunoștințe și tehnici de specialitate, să exploreze și să valorifice prin animație digitală și tehnologii AR elemente inedite și puțin sau chiar necunoscute ale micro-istoriei de tip folclor urban autohton. 

Noutatea acestei ediții o constituie crearea unui tur urban ce explorează prin animație activată în AR legende locale & personaje „ciudate”, stranii, dar iconice din istoria orașului. Plasarea acestor povești și personaje într-un peisaj actual – străzile Bucureștiului – reprezintă o provocare creativă pentru participanți, care vor fi puși în situația de a crea punți între cultura tradițională românească și noi tehnologii.

Celor doi traineri coordonatori ai Worksheepului – Vlad Ilicevici (scenarist, regizor, producător) și Radu Pop (regizor, producător, animator 2D&3D) – ambii și profesori în cadrul UNATC – li se vor alătura anul acesta ca traineri coordonatori ai atelierelor: 

Alexandru Minciună (animator 3D&2D), Ana Dobrescu (animator 2D, 3D, monteur, regizoare), Radu Popovici (animator 2D).  

Programul rezidenței include și o serie de masterclasses susținute de profeșioniști recunoscuți în domeniu precum: Anca Damian (scenaristă, regizoare, producătoare), Bogdan Lazăr (animator 3D), Dan Panaitescu (animator 2D&3D, regizor), Dani Macarie (director de creație, scriitor, professor)


Pe parcursul celor 16 ani de existență, Animation Worksheep a devenit cel mai important proiect educațional și de perfecționare profesională în animație de la noi din țară. Dintre cei peste 200 de absolvenți ai primelor 16 ediții, peste jumătate activează în prezent ca animatori profesioniști în cadrul unor studiouri de animație sau jocuri video din România, dar și străinătate. 

Animation Worksheep este organizat de Asociația ESTE’N’EST, cu sprijinul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică  „I.L. Caragiale” București

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Parteneri: TVPaint Développement, Echoes Haus.


Mai multe detalii:

www.worksheep.ro 

https://www.facebook.com/AnimationWorksheep 

Worksheep Studio

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.