20 de artiști clujeni au fost selectați pentru a participa în programul Cluj în rezidență

0

Impuls pentru artiștii contemporani clujeni
Centrul Cultural Clujean anunță cei 20 de artiști selectați în programul pilot Cluj în Rezidență, menit să stimuleze creația artistică locală.

Creșterea capacității sectorului artistic
Cluj în Rezidență este gândit pentru a susține artiștii contemporani clujeni prin oferirea de oportunități de exprimare liberă pentru a se putea  apleca spre teme care le sunt deja de interes și să ofere sprijin pentru ca aceștia să se concentreze în primul rând pe practica lor artistică.

Program pilot de sprijin pentru artiști
Bugetul total oferit este de 200.000 de lei pentru 20 de artiști activi în domeniile: arte vizuale, arte digitale și new media, muzică și arte sonore, dans și performance, literatură și teatru. Din cele 113 înscrieri, juriul a ales să finanțeze 20 de inițiative, apreciind interesul mare pentru program, calitatea și diversitatea demersurilor artistice prezentate. Artiștii selectați sunt:

Panna Adorjáni * Daniel Aga *  Alina Andrei * Stefano Calligaro * Noémi Dósa * Oana Hodade * Ioana Hogman * Dominik Iabloncic * Ovidiu Leuce * Mihai Iepure-Górski * Lucian Ioan Indrei * Mihai Mateiu * Lucia Mărneanu * Alex Moldovan * Alexandra-Maria Mocan * Oana Mureșan * Ioana Pop & Daniela Groza * ​​Bogdan Octav Racolța *  Alin Tănasă * Matei Toșa

Rezidența va avea loc pe durata a două luni pentru a realiza noi concepte sau lucrări artistice, precum și pentru a încuraja conectarea artiștilor cu publicul clujean. Programul pilot Cluj în Rezidență se va încheia la sfârșitul lunii noiembrie cu un eveniment public de prezentare a parcursului rezidenților.

Programul este realizat de către Centrul Cultural Clujean în cadrul proiectului Concentric 2023 cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Despre Centrul Cultural Clujean

Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare durabilă.

Centrul are 117 membri: instituții și organizații culturale, universități, asociații ale societății civile și ale mediului de afaceri, administrația locală și județeană din Cluj. Rețeaua Centrului mai include 25 de școli în Comunitatea Școlilor, 12 comune în rețeaua România Remarcabilă, 32 de orașe europene în rețeaua Culture Next și peste 60 de parteneri naționali și internaționali.

Centrul gestionează programe de dezvoltare a sectorului cultural și de creștere a impactului culturii în societate, în domeniile educație, sănătate și well-being, dezvoltare urbană și rurală.

Despre Academia Schimbării 

Academia Schimbării este o platformă de sprijin și creștere a capacității sectorului cultural.

Agenda Academiei include programe de formare și mentorat pentru artiști, manageri culturali și organizații culturale, programe de mediere culturală, programe de rezidențe artistice, programe de acces la burse și resurse pentru cultură, cercetare culturală și acțiuni de advocacy pentru dezvoltarea de politici publice în domeniul culturii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.