Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1 decembrie sărbătorit de studenții români din străinătate

0

Studenții români din străinătate au sărbătorit așa cum se cuvine Ziua Națională a României. Evenimentele organizate de către voluntarii Ligii Studenților Români din Străinătate au adus atmosfera de sărbătoare autentic românească pe trei continente, prezentându-le străinilor simbolurile naționale și împărțind cu aceștia bucuria celebrării Marii Uniri.

Evenimente speciale dedicate zilei de 1 decembrie au fost organizate de Filialele LSRS din Turcia, Germania, Norvegia, Franța, Olanda și China.

Voluntarii Filialei LSRS Turcia împreună cu alți români din diaspora au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de preotul român Sergiu Vlad, cu participarea Înalt Preasfinţitului Mitropolit Ghenadios de Sassima și a unui  sobor de preoți la Biserica Ortodoxă „Sfânta Paraschevi’ din Haskoy. După slujbă, românii au participat la vernisajul expoziției „Gabriel Trasca – Icoane pe sticlă” în sala de festivități a comunității ortodoxe, organizată de Patriarhia Ecumenică și Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia, în prezența artistului. Echipa LSRS Turcia a organizat  o întâlnire cu și pentru studenții români din Istanbul. Aceștia au putut degusta sărmăluțe românești, împărtăși dorul de casă și sărbători împreună această zi deosebită.

În Germania, studenții români din Koln și Aachen au închinat au sărbătorit împreună la Weihnachtsmarkt (Târg de Crăciun). Atmosfera aparte le-a provocat rememorarea sărbătorilor de iarnă din România, de acasă. Fiecare dintre ei a purtat un simbol românesc, o cocardă in culorile tricolorului și steguleţe.

Campania Facebook 95 de ani de la Marea Unire. 95 de gânduri bune pentru România, inițiată de Filiala LSRS Germania, a reușit sa adune mesaje din diferite colțuri ale Germaniei. Printre gânduri nostalgice, de dor, tinerii români din Germania ne-au scris: „Dulce Românie ești țara mea de dor! Tu însemni acasă, păstrându-ne amintirile! Tu însemni speranță, motivându-ne să creștem și să fim mai buni! La mulți ani mai buni, România!”, „Iubesc ospitalitatea și jovialitatea românilor, mirosul de cozonac, colindele românești!”, „Nimic nu se compară cu tradiția sărbătorilor petrecute acasă cu familia și/sau prietenii!”, „La mulți ani România!! a mea și a noastră. Nu mă gândeam că are să îmi fie așa dor de tine… îmi lipsești așa cum ești cu bune cu rele!!”, „La mulți ani, România! Te port în suflet pretutindeni, mereu cu dor!”.

În Norvegia, voluntarii LSRS vor organiza pe 6 decembrie un eveniment dedicat Zilei Naționale a României, avându-i ca invitați pe colegii lor internaționali. Evenimentul va consta într-o seară culturală și va avea drept scop atât marcarea Zilei Naționale pentru studenții români, cât și promovarea unei imagini corecte a României în rândul studenților internaționali. Studenții români le vor explica străinilor semnificația zilei de 1 decembrie, vor interpreta cântece și dansuri tradiționale și vor organiza un concurs cu premii de cultură generală despre țara noastră.

Filiala LSRS Franța a sărbătorit 1 Decembrie prin 2 evenimente la Paris: vineri, 29 decembrie, a facut parte dintre invitații la petrecerea de 1 Decembrie organizată la Ambasada României din Paris.

Duminică, 1 Decembrie, LSRS Franța a marcat Ziua Națională printr-un flashmob Hora Unirii alături de diaspora românească în inima Parisului, la Trocadéro. Timp de o oră, esplanada Palatului Drepturilor Omului din Trocadéro a fost învăluiă de tricolor, hora românească și cântece populare. Peste 200 de persoane au serbat împreună România si i-au urat „La mulți ani” în fața  Turnului Eiffel.

Reprezentanți din LSRS Franța au sărbătorit împreună cu colegii din filialele Belgia și Luxemburg în capitala europeană, Bruxelles.

De 1 Decembrie Filiala LSRS Olanda a onorat invitația Ambasadei României din Regatul
Țărilor De Jos de a participa la o recepție organizată cu ocazia Zilei Naționale. Mai mult, pe 1 și 2 decembrie, membri LSRS Olanda au împărțit flyere cu semnificația zilei, însoțite de faimoasa ciocolată ROM autentic, un simbol românesc.

În îndepărtata Asie, Filiala LSRS China a inițiat ediția a III-a a campaniei 24h/China sărbătorește România adresată tuturor românilor din R.P. China. Pe data de 1 Decembrie, toți românii din China au fost invitați să își aleagă o oră în care sărbătoresc Ziua Națională alături de prieteni, colegi și profesori, marcând momentul printr-o poză pe care să o posteze online pe www.flickr.com, pentru a acoperi astfel toate cele 24 de ore ale zilei. În seara de 1 Decembrie, românii au sărbătorit împreună la restaurant Ziua Națională. Echipa LSRS China a organizat în 4 orașe – Beijing, Shanghai, Hangzhou și Hong Kong o întrunire a tuturor românilor în orașele unde sunt cei mai mulți studenți români! Odată cu 1 Decembrie, a fost lansată și Reprezentanța LSRS China la Hong Kong și Macao. Coordonatorul Adjunct al LSRS China, Vasile Gadinceanu a realizat în Xiamen și o campanie împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană, ce s-a alăturat proiectului 24h/China sărbătorește România.

Liga Studenților Români din Străinătate le mulțumește tuturor voluntarilor săi care au contribuit la organizarea de evenimente, promovând astfel valorile românești peste hotare.

Colaj - LSRS 1 decembrie

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.