Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Shaking hands, sharing culture”

0

În perioada 7 martie 2011 – 14 martie 2011 Liga Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara (LSFMT), Timișoara, România și Liceul „Jeanne d’Arc”, Rennes, Franța și în colaborare cu Centrul de Informare de Consiliere a Studenților (CICS) din cadrul Universității “Politehnica” Timișoara și Centrul Cultural Francez din Timișoara organizează schimbul de experiență multicultural „Shaking hands, sharing culture”.

Acest proiect are ca scop promovarea culturii, valorilor și tradițiilor româneşti. Atât prin activităţile culturale pregătite, cât și prin atelierele de lucru planificate, dorim să prezentăm aspecte ale vieții culturale şi sociale ale ţării noastre. În cadrul acestui proiect se va încerca dezvoltarea unei platforme socio-culturale între două grupuri de tineri din două țări diferite.

În cadrul acestui schimb intercultural vor participa 10 tineri francezi alături de un cadre didactic aparținând Liceului ”Jeanne d`Arc”, Rennes, Franța și aproximativ 10 studenți din cadrul facultății și a  Ligii Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara, România. În cadrul proiecului se va desfășura o dezbatere în ziua de joi începând cu ora 16:00 la Centrul Cultural Timișoara (bvd. C.D. Loga, nr 46) dezbaterea „Timișoara, where to?”. La această întâlnire se va analiza posibilitatea Timișoarei de a deveni Capitală Culturală Europeană si importanța călătoriei pentru tineri. Vor participa reprezentanți ai Universității Politehnica Timișoara, CCF Timișoara, Hotel Continental North Star Resort și importanți agenți economici locali. În urma acestei dezbateri se va redacta o rezoluție ce va fi depusă autorităților cu speranța că va fi luată în considerare într-o ipoteză reală de analiză culturală.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.