Zentiva și Salvamont România semnalizează 60 de vârfuri montane pentru a facilita cunoașterea și protecția mediului

0

Grupul Zentiva, cel mai mare producător de medicamente generice din România și a treia cea mai mare companie farmaceutică pe plan local în valoare*, colaborează cu Salvamont România într-un proiect de semnalizare a vârfurilor montane. Echipele Salvamont România și voluntarii Zentiva au început amplasarea de plăcuțe toponimice pentru 60 de vârfuri montane. Primele vârfuri marcate sunt Baicu și Bloju din județul Caraș Severin și vârfurile Păpușa, Iezer și Micaia din masivul Parâng, urmate de vârful Omu, Dâmbovița; vârful Horezu, Gorj; vârful Parângul Mic, Hunedoara; vârful Rarău, Suceava; vârful Vlădeasa, Cluj și vârful Pietrosu, Maramureș. Sub umbrela Zentiva PlanetZ, grupul operaționalizează viziunea sa asupra protecției resurselor naturale și sustenabilității prin acțiuni care vizează diminuarea amprentei de carbon și prin susținerea proiectelor de mediu.

Multe vârfuri din România nu sunt marcate corespunzător, iar acest lucru îngreunează orientarea celor care fac drumeții. Prin proiectul „Zentiva, mereu la înălțime!‟ dorim să venim în ajutorul iubitorilor de munte și de natură semnalizând corespunzător 60 de vârfuri montane de pe întreg teritoriul țării. În acest proiect îi avem alături pe partenerii de la Salvamont România, care demonstrează în fiecare zi că activitatea de salvare montană se desfășoară cu adevărat la înălțime. Astăzi este ziua Salvamont România și dorim să le urăm La Mulți ani, putere de muncă și la fel de multă determinare și dragoste pentru natură și oameni cum demonstrați în fiecare zi.” a declarat Ane-Maria Șerban, Product Manager Zentiva România, inițiatoarea proiectului.

Prin proiectul „Zentiva mereu la înățime” salvamontiștii și reprezentanții Zentiva au reușit până în acest moment să semnalizeze 24 de vârfuri din 8 județe din țară. Plăcuțele au fost amplasate pe trasee montane frecventate de iubitorii de drumeții, acolo unde acestea lipseau sau erau deteriorate. Acțiunea are loc în 27 de masive montane, din 14 județe.

Suntem bucuroși să ne alăturăm Zentiva în proiectul de semnalizare a celor 60 de vârfuri montane. Este o bună oportunitate ca echipa Salvamont România, formată din oameni inimoși și dăruiți meseriei nobile pe care și-au ales-o, împreună cu echipa Zentiva, să contribuie, încă o dată, la siguranța oamenilor din jurul nostru și la promovarea unui stil de viață sănătos. Am fost plăcut surprinși să aflăm că anul acesta Zentiva aniversează 60 de ani de activitate în România și că organizația acordă o grijă deosebită sănătății mediului în care trăim şi comunității”, a declarat Prof. Sabin Cornoiu – Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

În România grupul Zentiva reunește societățile ZENTIVA S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fost Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. și Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale și OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie și ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator și OTC-uri.

Grupul de companii Zentiva este lider al pieței de generice din România (în volume și în valoare) și lider al pieței totale din România (medicamente cu prescripție, generice și OTC-uri) în valoare. 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din Grupul Zentiva în România.*

*Sursa datelor este IQVIA, sell-out (ieșiri din farmacii) MAT Decembrie 2021.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.