Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntarii Provident au reamenajat două locuri de joacă din Arad

0

Peste 100 de voluntari ai companiei de credite de consum Provident Financial România si ai Asociaţiei Efect Verde au reamenajat astăzi 2 locuri de joacă din cartierul arădean Vlaicu, pe strada Fluturilor, respectiv aleea Predeal.

Pe lângă înfrumusetarea locurilor de joacă, voluntarii au ajutat la montarea a trei noi balansoare, a unui complex de tobogane, precum şi a altor instalaţii de joacă pentru copii. Lucrările au fost finanţate integral prin programul „Fiecare parc are povestea lui,” desfăşurat de Provident în parteneriat cu autorităţile locale în mai multe oraşe din ţară. Valoarea investitiei s-a ridicat la 3.000 de euro, proiectul fiind implementat cu ajutorul Primăriei din Arad.

“Dorim să le multumim miilor de arădeni care au arătat că, printr-un simplu vot, pot contribui la îmbunătătirea comunittilor în care trăiesc. Ne bucurăm că le putem oferi copiilor din cartierul Vlaicu un nou loc de joacă sigur si modern”, a declarat Claudia Truta, reprezentantul Asociatiei Efect Verde, coordonatorul proiectului în Arad.

Initial, organizatorii plănuiseră reamenajarea unui singur loc de joacă, cel din strada Fluturilor. Acesta a fost ales în urma unui vot public la care au participat peste 2.900 de arădeni. În competiţie au fost înscrise trei parcuri, identificate cu ajutorul primăriei din Arad, iar comunităţile locale au fost invitate să îl voteze pe cel care are cea mai mare nevoie de reamenajare.

În urma sesiunii de vot, parcul Europa a fost initial desemnat câstigător. Ulterior, Primăria Arad a anuntat că acest parc va intra anul viitor într-un amplu program de reamenajare. Pentru a nu dubla initiativa municipalitătii si pentru a le oferi arădenilor mai multe spatii verzi si posibilităti de petrecere a timpului liber, organizatorii au decis să reamenajeze locul de joacă aflat pe locul doi în clasament si anume cel de pe strada Fluturilor. Apoi, având în vedere numărul mare de voluntari care s-au înscris în proiect, acestia au dat o mână de ajutor si la iginienizarea si înfrumusetarea parcului din aleea Predeal, aflat la 200 de metri de celălalt.

Pentru a alege parcul preferat, locuitorii au avut la dispozitie trei posibilităti de vot: prin intermediul voluntarilor Asociaţiei Efect Verde, al agentilor Provident sau pe site-ul www.parcultau.ro. Campania de votare s-a desfăsurat în perioada 13 – 28 august 2012.

“Suntem încântati de entuziasmul voluntarilor nostri din Arad. Este pentru prima dată de la initierea acestui program când numărul de voluntari înscrisi depăseste volumul de muncă estimat pentru reamenajarea unui loc de joacă. De aceea, am decis să dăm o mână de ajutor si la înfrumusetarea unui al doilea parc, din apropiere. Voluntariatul este unul din modurile prin care întelegem să fim o companie responsabilă, apropiată de comunitătile pe care le deservim”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

 

Programul Fiecare parc are povestea lui a fost iniţiat în 2010 şi va continua anul acesta în mai multe oraşe importante din ţară. Parcul din Arad se alătură altor 8 spaţii amenajate de la lansarea programului, în care au fost implicaţi peste 300 de voluntari Provident şi ONG-uri din Iaşi, Cluj Napoca, Galaţi, Craiova, Târgu Mureş, Buzău, Suceava si Târgu Jiu. În Cluj-Napoca a fost construit de la zero primul parc eco-rustic din ţară. 

Pentru cele mai recente ştiri despre Provident Financial România, vă rugăm să vizitaţi  providentfinancial.ro

Despre Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și membră a Asociației Societăților Financiare din România (ALB). În cei peste 6 ani de operațiuni, compania a investit în România peste 140 de milioane de euro, din care peste 600.000 de euro în programe de responsabilitate socială.

Provident sprijină primul program non-profit de educaţie financiară din România destinat publicului larg, şi anume Bugetul Familiei (www.bugetulfamiliei.ro). Programul este derulat de APC România sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Provident este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care are 2,4 milioane de clienţi în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic, deserviți de peste 6.300 de angajați și peste 29.000 de agenți independenți. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est și este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.providentfinancial.ro .   

Despre Fiecare parc are povestea lui

Programul Fiecare parc are povestea lui a fost iniţiat în 2010 de către compania de credite de consum Provident Financial România şi reprezintă un proiect de responsabilitate socială care îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale clienţilor şi ale comunităţilor în care Provident este prezentă.

În noiembrie 2010, Fiecare parc are povestea lui a fost votat proiectul lunii de cititorii site-ului www.responsabilitatesociala.ro. Pentru implicarea în acest proiect, Provident a primit două premii: cel mai bun program de voluntariat corporatist în cadrul Galei Don’Or, la Cluj, respectiv premiul pentru compania anului la Gala Voluntarilor 2010, în Iași.

Pentru mai multe informații despre proiect și despre rezultatele obținute până în prezent, vă invităm să vizitați site-ul web www.parcultau.ro

Despre Asociaţia Efect Verde

Asociaţia Efect Verde  este o organizaţie nonguvernamentală română, nonprofit, înfiinţată în 2011, având ca scop principal protecţia mediului înconjurător. Asociatia Efect Verde a fost implicată de-a lungul timpului în mai multe proiecte de voluntariat: Let’s Do It Romania în 2011 şi 2012, Săptămâna Pământului.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați  www.efectverde.ro sau să ne contactați la email, efectverde@gmail.com sau la telefon: 0744.158.181.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.