Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UNICEF și DP World Constanța: 10 păpuși vor fi licitate în cadrul primei Gale în beneficiul copiilor din Constanța

0

Andreea Raicu va fi gazda evenimentului

Reprezentanţa UNICEF în România, în parteneriat cu DP World Constanța, organizează vineri, 15 iulie 2011, la Marina Regia Residence din Mamaia, prima Gală UNICEF pentru un proiect local din Constanța. Scopul evenimentului este de a strânge fondurile necesare pentru realizarea primului centru multifuncţional din Constanţa. Aici, copiii, în special cei vulnerabili, cu vârste cuprinse între 0 şi 6 ani, vor beneficia de servicii de educaţie, asistenţă medicală şi socială, iar părinţii lor de consiliere parentală. Acest model va ajuta la construirea unei societăţi echitabile, fără stereotipuri şi discriminare.

 

În cadrul Galei, invitații se vor bucura de un moment devenit tradițional în cadrul evenimentelor organizate în ultimii ani de UNICEF România: Licitația de Păpuși. Toți copiii merită un start bun în viață, de aceea, prin achiziționarea unei păpuși, invitații fac o investiție în viitor, adică în copii.

Creează o păpuşă, ajută un copil este un proiect UNICEF care s-a născut în Italia, în anii 1980, unde se derulează sub numele de Pigotta (păpuşă de stofă). În România, proiectul a fost lansat în anul 2006, bucurându-se de mare succes. Păpuşile sunt realizate de copii de la grădiniţe, din şcoli generale sau licee, ajutaţi de educatoare, învăţători sau profesori. Prin intermediul acestui proiect, copiii învaţă, pe de o parte, cum să facă o păpuşă, iar pe de altă parte, ei află informații despre UNICEF. Asfel, proiectul are trei dimensiuni: educaţională, culturală şi socială.

Designeri celebri s-au dedicat cauzei realizând păpuși deosebite. De asemenea, proiectul Creează o păpușă, ajută un copil a captat atenția INSPIRED în cadrul concursului consacrat lansând un apel către tinerii artiști, care au răspuns cu entuziasm.

În total, în cadrul Galei în beneficiul copiilor din Constanța vor fi licitate 10 păpuși create de designeri, copii și tineri artiști: Moon, creată de designerul Lena Criveanu; Edidi, creată de Edita Lupea (DADA); Mandolia, creată de designerul Adelina Ivan; Sarra, creată de copiii de la Școala Specială nr. 1 din București sub coordonarea doamnei Mihaela Ana-Maria; Sofia Alexandra, creată de Andreea Elizabeta Dumitriu; Elemi, creată de Mihaela Stănică; Ilinca și Petruț, create de Alina Burcea; Muffin,  creată de Postumia Martin; Faiana, creată de Veronica Dumitrescu; Karakiri – the friendly octopus, creată de Oana Felipov.

Fondurile strânse în urma Licitației de păpuși vor contribui și ele la organizarea Centrului Multifuncțional din Constanța.

 

 

 

Prima Gală organizată de UNICEF la Constanța în beneficiul copiilor va reuni vedete şi personalităţi publice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din Constanţa, precum şi persoane fizice care doresc să devină donatori UNICEF.

Binecunoscuta prezentatoare TV Andreea Raicu va fi gazda evenimentului, dorind astfel să sprijine copiii din Constanța să beneficieze de educație timpurie și de suportul de care au nevoie pentru a se putea dezvolta armonios.

Îmi face o deosebită plăcere să fiu alături de UNICEF în calitate de gazdă a acestui eveniment special. Cred cu tărie că mai sunt multe de făcut pentru copii și susțin din tot sufletul inițiativa UNICEF pentru copiii din Constanța”, a declarat Andreea Raicu.

Pe lângă Licitația de Păpuși, invitații se vor bucura de o ambianţă specială, de un concert extraordinar oferit de Horia Brenciu Orchestra și vor putea participa la Tombola cu premii speciale UNICEF. Toate acestea pentru a oferi și copiilor din Constanța șansa să beneficieze de timpuriu de educaţia şi sprijinul necesar unei bune dezvoltări.

Carrefour, Tomini Trading și APM Terminals sunt companiile care au decis să susțină inițiativa UNICEF de a înființa un centru multifuncțional și la Constanța.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre DP World

DP World Constanța, subsidiara română a multinaționalei DP World – unul dintre cei mai mari operatori de containere din lume, și-a început activitatea în portul Constanța în anul 2004, crescând pe parcursul anilor exponenţial volumele manipulate, depăşind un milion TEU (twenty-foot equivalent container units) în 2007 şi 2008.

 

De la demararea operaţiunilor în România, DP World Constanța a devenit principalul hub în Marea Neagră.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.