Un colț de rai pe Valea Iadului. Prima ecologizare în cadrul proiectului Omul REînverzeşte locul!

0

Sâmbătă, 24 august au demarat acțiunile pro natură în cadrul proiectului Omul REînverzește locul!, desfășurat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, sprijinit de Ministerul Educației Naționale și susținut de Dorna. Astfel, Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului Bihor – ADDEPT a amenajat un loc de picnic pe Valea Iadului, în locul numit Podul lui Herghel. La acțiune au participat 40 de voluntari și a fost colectată peste o tonă de deșeuri ușoare.

Valea Iadului, o renumită zonă turistică din județul Bihor (și locul unui binecunoscut izvor de apă potabilă pentru locuitorii județului), a revenit la viață cu sprijinul comunității locale, al voluntarilor asociației Addept și a Primăriei comunei Bulz. Participanții acțiunii au curățat zona, s-au amplasat containere pentru deșeuri, s-au amenajat patru vetre de foc și au fost montate panouri cu mesaje de conștientizare privind necesitatea păstrării mediului curat. De asemenea, a fost amenajat un loc de parcare și a fost montat un foișor, acesta reprezentând contribuția Primăriei Bulz, în cadrul proiectului.

Valea Iadului_1

Proiectul a primit finanțare în valoare de 1000 EU în cadrul programului Omul REînverzește locul!  și a fost selectat de public și de personalul asociaților partenere în urma unui proces on-line  de votare.

Înscrierile pentru concursul Omul REînverzește locul! continuă până pe data de 31 octombrie. În cadrul proiectului, vor fi sprijinite 20 de activități de igienizare si amenajare a unui spațiu verde important pentru comunitate care, din diverse motive, s-a degradat și își așteaptă o a doua șansă. Cei care vor reuși să convingă  prin determinare și plan de organizare vor fi desemnaţi câștigători și vor primi materiale necesare implementării proiectului, în valoare de 1.000 EU.

Înscrierea proiectelor se va putea face prin intermediul aplicației Omul REînverzește locul!  (disponibilă pe pagina de Facebook The RE Concept și prin aplicația de mobil Green Touch, disponibilă gratuit în App Store și Google Play.

Mai multe informații despre cum poate fi înscris un proiect, aici.

Printre obiectivele proiectului se numără: dezvoltarea unui comportament prietenos cu mediul în rândul copiilor, popularizarea colectării selective și stimularea comunităților locale în realizarea activităților de mediu și advocacy, dar și promovarea Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din domeniul gestionării deșeurilor în comunitățile locale, prin implicarea lor în proiectele desemnate câștigătoare.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează