Un an școlar de nota 10 în cadrul Ucenic Electrician, programul educațional Distribuție Oltenia

0

În anul 2023, proiectele Circuitul de Idei, Luna Reparației și Atelierele de Dezvoltare au fost în prim plan pentru elevii din cadrul Ucenic Electrician. Mai mult, programul susținut de Distribuție Oltenia se dezvoltă continuu. În acest an, s-a lansat prima ediție a competiției 10 la Energie prin care o școală gimnazială câștigătoare este premiată cu instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice.

Încă din 2016, proiectul Ucenic Electrician are ca scop dorința de a sprijini viitorii profesioniști în industria energiei, cei aflați la început de drum. Prin asigurarea celor mai bune condiții și programe menite să susțină performanța în domeniu, Distribuție Oltenia încurajează tinerii să aleagă o meserie de viitor.

An de an, programul s-a extins, s-a dezvoltat, s-a digitalizat și s-a adaptat cerințelor și nevoilor contextului extern.

Circuitul de idei

Inițiativa ajunsă în sezonul 2, episodul 5 continuă. Există întâlniri constante online cu reprezentanții companiilor partenere și specialiștii Distribuție Oltenia pe teme actuale, precum: viitorul meseriei in domeniul energetic, ce înseamnă economia circulară și sustenabilitatea, viitorul digital și dezvoltarea durabilă. Ucenicii Electricieni se familiarizează cu mediul de business și au șansa să interacționeze cu experți din domeniu.

Ghidul viitorului ucenic, de la A la Z

În cel de-al 8-lea an, în 2023, a fost realizată prima broșură a ofertei de școlarizare, un ghid ce cuprinde de la A la Z, toți pașii unui viitor ucenic: de la înscrierea în program, prima zi de școală și până la finalul primelor 6 luni de ucenicie.

Toate detaliile despre înregistrări, oportunități și beneficii oferite de programul Ucenic Electrician, sunt disponibile aici: www.ucenicelectrician.ro/brosura-ucenic-electrician/.

Luna reparației: susținem dezvoltarea durabilă prin economia circulară

În Luna reparației au fost dezbătute principiile economiei circulare și dezvoltării durabile. Elevii din program au primit tema identificării unui obiect electric defect, inclusiv din comunitatea lor, pentru depistarea problemei și găsirea de soluții pentru a fi reparat sau reciclat. Cele mai interesante idei din fiecare nivel educațional sunt premiate la finalul lunii.

De asemenea, în cadrul Atelierelor de dezvoltare personală, Ucenicii s-au instruit pentru a-și creștere competențele de relaționare și comunicare, prin activități în echipă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.