Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tineri cu deficienţe de vedere au participat la o altă «Călătorie în Lumea Mea» la Timişoara, între 27 -29 martie 2015

0

O nouă călătorie fascinantă a avut loc împreună cu elevii şi profesorii de la Liceul Teoretic „Iris” din Timişoara şi Centrul Şcolar „Sfânta Maria” din Arad pentru deficienţi de vedere, cu voluntari de la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Psihologie şi Stiinţele Educaţiei, Psihopedagogie Specială, cu voluntari Orange şi echipa Asociaţiei Young Goldfish.

5

Elevii şi voluntarii au participat la activităţi individuale, pe perechi şi de grup, pentru cunoaşterea interpersonală, cunoaşterea naturii, exerciţii de atenţie şi orientare în spaţiu, gestionarea şi planificarea timpului. Participanţii s-au intervievat reciproc, au împărtăşit poveşti captivante de viaţă şi au susţinut prezentări cu privire la diferite talente şi pasiuni cuprinse în tema „Invaţă-mă ceva”:  dans, aerobic, poezii şi cântece sau şah adaptat pentru nevăzători.

Participanţii au vizitat Centrul de echitaţie şi terapie cu cai din Ianova al Asociaţiei HorsEmotion sub îndrumarea doamnei Dr. Erika Kempf, medic şi fiziokinetoterapeut specializat în hipoterapie. Copiii şi voluntarii au avut ocazia să interacţioneze cu caii, să afle lucruri noi despre ei, să faca mici plimbări, toate aceste activităţi interactive oferindu-le o bucurie imensă care s-a putut citi în zâmbetele lor, aceasta fiind pentru cei mai mulţi dintre participanţi, prima experienţă de acest gen.

goldfish

Expediţia face parte din proiectul „Călătorie în Lumea Mea” desfăşurat în perioada mai 2014 – iunie 2015 de Asociaţia Young Goldfish şi susţinut de Fundaţia Orange pentru creşterea accesului la educaţie şi dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă ale copiilor şi tinerilor cu deficienţe de vedere.

De asemenea, în cadrul proiectului, Asociaţia Young Goldfish a oferit un soft vocal de citire a ecranului şi de mărire a scrisului pentru Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Psihopedagogie Specială,  în scopul accesibilizării informaţiei pentru studenţii nevăzători.

Activităţile din proiect includ şi înregistrarea de cărţi audio în studioul Young Goldfish din Bucureşti şi oferirea lor în bibliotecile şcolilor şi liceelor speciale pentru deficienţi de vedere din Arad, Bucureşti, Buzău, Cluj, Iaşi (Târgu Frumos) şi Timişoara. În luna iunie a acestui an va fi difuzat filmul de prezentare a proiectului cu cele mai frumoase momente din “Călătoria în Lumea Mea”.

„Această experienţă a fost emoţionantă şi minunată, fiecare din cei prezenţi, profesori, elevi şi voluntari, din Timişoara şi din Arad, au dăruit o parte din lumea lor, au împărtăşit-o cu noi şi au adus lumină, speranţă şi bucurie în vieţile noastre. Aş vrea să le mulţumesc pentru că ne-au oferit ocazia să-i cunoaştem şi să descoperim atât de multe calităţi în fiecare din ei. Imi doresc să fie cât mai multe persoane care văd mai mult, ascultă şi simt mai mult, zâmbesc şi se bucură mai mult, care apreciază şi susţin copiii şi tinerii talentaţi să facă primii paşi în viaţă, să-şi găsească locul potrivit şi să-şi îndeplinească visul. Vă invităm să vă alăturaţi «Călătoriei în Lumea Mea»” – a declarat Miruna Cardoş, Preşedintele Asociaţiei Young Goldfish 

Despre Asociația Young Goldfish

Young Goldfish este o asociație non-profit înființată în ianuarie 2009, ce urmăreşte consilierea, formarea și integrarea profesională a tinerilor.

Asociația Young Goldfish acționează pentru dezvoltarea personală a tinerilor pentru a ajunge la potențialul lor maxim. Astfel, îi ajutăm să-şi descopere visurile și vocația, să descopere ce-şi doresc cel mai mult și să obțină exact ceea ce visează.

Despre Fundația Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Împreună cu instituţii şi organizaţii non-guvernamentale specializate, Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură şi integrare socială în beneficiul  persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.