Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Ready for Excellence”: angajați Wienerberger din 13 țări construiesc locuințe pentru familii cu venituri mici

0

Un număr de 24 de angajați ai grupului Wienerberger vor construi case timp de două zile pe șantierul Habitat for Humanity Cumpăna. Voluntarii, sosiți din 13 țări vor lucra la ridicarea caselor, între 31 august și 1 septembrie alături de familiile beneficiare. Experiența pe șantierul din Cumpăna este parte din programul internațional de training Wienerberger: “Ready4Excellence”, prin care grupul dorește să le ofere angajaților săi posibilitatea de a-și îmbunătăți abilitățile profesionale și culturale.

Wienerberger pe santierul Habitat for Humanity (4)

“Colaborarea cu Habitat for Humanity a crescut de la an la an. Înainte puteam vorbi doar despre donații de materiale de construcție, astăzi suntem bucuroși să contribuim și cu expertiza, cunoștințele și forța noastră de muncă”, a declarat Gerhard Koch, director responsabilitate socială Wienerberger Austria.

„Rezultatele și entuziasmul, precum și angajamentul tuturor părților implicate arată cât de benefic este acest parteneriat. În vremuri economice dificile, acest tip de mobilizare are o contribuție semnificativă la reducerea sărăciei. Și noi nu putem singuri, avem nevoie de parteneri de încredere, cum este Wienerberger”, a declarat Greg Foster, vicepreședinte Habitat for Humanity Europe, Middle East și Africa.

În 2012, Wienerberger și Habitat for Humanity au încheiat un parteneriat pentru ajutorarea familiilor din România și Bulgaria pentru a avea un loc decent în care să trăiască. Grupul a oferit sprijin financiar, cărămizi, țiglă și expertiză tehnică. Aproape 130 de familii au primit o nouă casă sau au avut casa renovată cu produsele Wienerberger. De asemenea, împreună cu Habitat for Humanity România compania a ajutat la construcția unui centru Hospice Casa Speranței și a unei școli, ajutând peste 1360 de români. În 2015, grupul Wienerberger a extins acest parteneriat și, pe lângă donațiile în materiale de construcție, implică voluntari, angajați ai companiei, să construiască locuințele, și oferă sprijin pentru realizarea politicilor pentru locuințele sociale în România, Bulgaria, Ungaria, Polonia și Statele Unite ale Americii.

Habitat for Humanity România construiește în Cumpăna 12 locuințe în sistem cvadruplex, pentru familii cu venituri mici. Nevoia de locuințe în zona este mare, peste 300 de persoane sunt momentan pe listele de așteptare pentru o casă.

Wienerberger

Wienerberger este cel mai mare producător mondial de cărămizi (Porotherm, Terca) precum și liderul piaţei de ţiglă ceramică din Europa prin brandurile Koramic şi Tondach, şi este numărul unu pe piaţa de pavele de beton din Europa Centrală şi de Est, prin brandul Semmelrock. Wienerberger AG este unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme ţevi prin companiile Pipelife, unul dintre liderii mondiali în producția de sisteme de ţevi de plastic şi Steinzeug Keramo, cel mai mare producător european de ţevi ceramice.

Mai multe detalii despre Wienerberger puteți găsi la www.wienerberger.com. 

Habitat for Humanity
Condusă de viziunea conform căreia fiecare om are nevoie de un loc decent pentru a trăi, Habitat for Humanity s-a dezvoltat de la un nivel local cu originea într-o fermă comunitară din sudul Georgiei în 1976 la o organizație non-profit pentru locuințe sociale în aproape 1.400 de comunități din întregul teritoriu al Statelor Unite și în alte peste 70 de țări. Voluntarii se alătură Habitat for Humanity pentru a construi sau îmbunătăți condițiile de locuire pentru familii cu venituri mici. Beneficiarii Habitat for Humanity ajută la construirea propriilor case împreună cu voluntarii și returnează către organizație prețul casei la costul materialelor de construcție, pe 20 de ani, în rate lunare fără dobândă. Acești bani intră în Fondul pentru Umanitate, din care sunt ajutate alte familii dezavantajate. www.habitat.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.