Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiect educație pentru sănătate: Noi aventuri ale Pompierului Zahăr Ars la malul mării

0

Noi aventuri ale Pompierului Zahăr Ars la malul mării.

Teatru de păpuși care promovează comportamente corecte de igienă personală în rândul preșcolarilor și școlarilor mici din zona costieră a Mării Negre.

baylor

Început în 2013 în grădinițele din zona rurală a județului Constanța, proiectul ”Aventurile Pompierului Zahăr Ars” s-a bucurat de un succes neașteptat, care a determinat echipa de voluntari Baylor să își dorească să continue proiectul și în anii următori.

În 2015, cu sprijinul OMV Petrom, echipa de voluntari Baylor își propune să susțină reprezentații în fața a cel puțin 1000 de copii din grădinițele din județul Constanța.

Astfel se continuă activitățile din 2014 când, tot cu susținerea OMV Petrom, păpușarii au susținut reprezentații în 14 grădinițe din localități din zona costieră a Mării Negre, în fața a 1022 de copii, aceeași zonă fiind aleasă și pentru reprezentațiile din 2015, deoarece au rămas numeroase grădinițe unde echipa Pompierului Zahăr Ars nu a ajuns încă. De asemenea pe perioada vacanței de vară piesa de teatru “Aventurile Pompierului Zahăr Ars la malul mării” va fi jucată și în fața copiilor care sunt implicați în activități desfășurate de diferite instituții.

Membrii trupei de teatru sunt elevi de liceu care desfășoară activități de voluntariat în cadrul Fundației Baylor Marea Neagră. Piesa de teatru de păpuși are cinci personaje (Pompierul Zahăr Ars, Regina Zurluzi, Dragonul paznic, Doctorul Băndăjescu și fiorosul Dințosul, șeful trupei de microbi) care sunt mânuite de voluntarii Baylor, aceștia fiind și autorii scenariului, care a fost conceput pe înțelesul copiilor, îmbinând elemente distractive cu informații educative.

Cel mai mult îmi place în acest proiect faptul că ne oferă ocazia de a intra în contact direct cu copiii, de a le oferi informații concrete și utile pe înțelesul lor (prin intermediul păpușilor). Este încântător modul în care aceștia se împlică în acțiunea poveștii în timp ce noi o prezentăm, iar reacțiile și zâmbetele lor de la final când au ocazia să cunoască păpușile sunt cele care ne motivează și ne încarcă de energie. Mă bucur să fiu parte din echipa care dă viață mesajelor Pompierului Zahăr Ars și a prietenilor acestuia”, a declarat unul dintre voluntarii-păpușari.

Grădinițele vor primi prin intermediul acestui proiect și o înregistrare video a piesei de teatru de păpuși, pentru a continua promovarea unor deprinderi corecte de igienă personală.

Proiectul se va încheia cu sărbătorirea Zilei Internaționale a spălatului pe mâni, pe 15 octombrie, când vor fi premiate grădinițele a căror copii au aplicat cel mai bine cele învățate de la Pompier prin folosirea produselor de igienă personală primite după reprezentație (pasta și periuță de dinți, săpun, plasturi, etc).

Proiectul este cofinanțat de OMV Petrom cu suma de 46 200 lei.

Fundația Baylor Marea Neagră este singurul reprezentant al rețelei BIPAI în România care, prin Centrul de Excelenţă, furnizează servicii medicale și psihosociale persoanelor din regiunea Dobrogei, ce suferă de boli infecțioase. Din 2001 și până în prezent, la serviciile existente (stomatologie, boli infecțioase, obstetrică-ginecologie, pneumologie, testare rapidă și psihosociale) s-au adăugat planificarea familială şi serviciile primare de cardiologie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.