Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program de testare GRATUITA pentru depistarea infectiilor cu HIV si hepatita B si C

0

DB Schenker sprijina reluarea programului de testare gratuita pentru depistarea infectiilor cu HIV si hepatita B si C

450 de persoane din județul Constanța au beneficiat de testare gratuită pentru infecția cu HIV, hepatita B și C, în luna ianuarie, cu sprijinul companiei DB Schenker. Acest sprijin este esențial, la început de an, pentru a asigura continuitatea programului, la Constanța.

test_hiv_analize_gratuite

Consilierea și testarea rapidă se realizează de către Fundația Baylor din 2007, fără întrerupere și asigură acces grupurilor vulnerabile la testare gratuită pentru infecția cu HIV, hepatita B și C. Fiind un proiect atât de longeviv, asigurarea continuității funcționării acestuia în comunitatea constănțeană este un obiectiv extrem de important deoarece oamenii au învățat să conteze pe acest serviciu și se așteaptă să îl găsească disponibil în orice moment. În plus, continuitatea testării pentru depistarea celor trei virusuri ajută la prevenirea răspândirii infecțiilor virale în comunitate.

O altă caracteristică a acestui serviciu este aceea că poate fi accesat necondiționat de orice persoană care dorește să-și cunoască starea de sănătate, pe baza unei programări anterioare vizitei la cabinet. Cei ce doresc să se testeze pot veni din proprie inițiativă sau la recomandarea unui medic – de familie sau de altă specialitate. Clienții primesc informații adaptate nivelului lor de înțelegere despre transmitere, prevenire, testare și tratament, precum și informații detaliate privind rezultatul testelor și orientare în privința diagnosticării complete. Testarea este rapidă, confidențială și se realizează doar după ce s-a obținut anterior consimțământul informat. Sesiunile de consiliere pre și post testare sunt obligatorii, ceea ce face serviciul Baylor unic în Romania. Singura prevedere specială este pentru minori, care se pot prezenta la cabinet doar după ce părintele sau tutorele legal își dă consimțământul.

În Constanța există două cabinete de testare, deschise tot timpul anului, unul aflat la Centrul de Excelență Baylor și cel de al doilea în ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Constanța. În aceste cabinete, dar și în comunitate, cu laboratorul mobil, se efectuează anual peste 8000 de testări, mai mult de 7% dintre pacienți înregistrând rezultate reactive la unul dintre cele trei virusuri.

DB Schenker a ajutat Fundația Baylor să ofere, în luna ianuarie, pentru 450 de persoane, acces gratuit la testare și consiliere. În același timp, toți clienții ale căror rezultate vor arăta prezența virusurilor hepatitice sau a infecției cu HIV vor fi preluați și monitorizați în vederea diagnosticării și înrolării în sistemul medical pentru tratament.

Cu șase sucursale și peste 60 de puncte de lucru în toate regiunile țării, DB Schenker este furnizorul numărul unu de transport și logistică din România. Compania oferă o gamă completă de servicii de transport terestru și logistică, operațiuni de transport aerian și maritim, alături de servicii vamale pe tot cuprinsul țării, dar și operațiuni portuare în propriul terminal, având în același timp sprijinul unei rețele internaționale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.