Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plaje accesibilizate pentru persoanele cu dizabilităţi Plajă și mare pentru TOȚI!

0

Pentru al cincilea an consecutiv, Asociația Împreună pentru Viitor Constanța pune la dispoziția turiștilor cu nevoi speciale de pe Litoral, plaja accesibilizată de la PUPA BEACH, din Mamaia, pentru a oferi egalitate de șanse și un turism civilizat, deschis tuturor.

Funcțională din luna august 2017, plaja a atras în stațiunea Mamaia un număr foarte mare de persoane cu nevoi speciale veniți din țară și de peste hotare.

Și anul acesta pentru o ședere cât mai plăcută, turiștii plajei Pupa vor beneficia gratuit de scaunele plutitoare, cu ajutorul cărora pot intra în apa mării fără niciun fel de risc. Mai mult, plaja este dotată cu locuri de parcare, toaletă accesibilizată, umbrare și cabină de schimb. Nu am uitat nici de distracția celor care vin la plajă, așa că, Asociația IPV CONSTANȚA pune la dispoziție jocuri de societate gigantice (marca INTELECT PARC). În plus, toți cei care vin pe plajă, vor găsi locul magic „Amintire de la mare” – unde se pot fotografia într-un cadru vesel, în acord cu soarele și marea.

Pe toată perioada sezonului, voluntarii Asociației ”Împreună penru Viitor Constanța” sunt prezenți zilnic, începând cu ora 09.00-18.00. pentru a putea oferi ajutor și infomații beneficiarilor care au ales să-și petreacă vacanța în stațiunea Mamaia, la Pupa beach.

Reamintim că prima plajă din România pentru persoanele cu nevoi speciale a fost creată în cadrul proiectului „Plajă și Mare pentru TOȚI”, cu ajutorul unor sponsori inimoși.

Sezonul acesta, venim cu o noutate și cu două surprize. Am reușit să ne extindem și să accesibilizăm încă două plaje. Începând cu data de 1 iulie, ora 10:00, vă invităm pe Plaja Ancuței din Năvodari, iar de pe data de 2 iulie, ora 10.00, pe Plaja Lebedelor din Mangalia, la inaugurarea acestor locații, unde se va amplasa câte un scaun plutitor pentru persoane cu dizabilități.

În fiecare an vedem mai multe persoane fericite care reușesc să ajungă la plajă și de aceea am dorit să extindem acest proiect în alte stațiuni care să aducă bucurie pe chipurile celor care vin la mare. Pentru acest lucru MULȚUMIM tuturor celor care ne-au ajutat să mai achiziționăm un număr de două scaune flotabile. Mai puteți dona o sumă de bani în contul Asociației Împreună pentru Viitor Constanța ( RO68BTRLRONCRT0366342601, Banca Transilvania) pentru a cumpăra și al treilea scaun flotabil care dorim să ajungă la Eforie Nord. a declarat Mihaela Căruțașu, președinte Asociația Împreună pentru Viitor Constanța.

Mulțumim administratorilor plajelor, care cred în proiectul nostru și în normalitate.

Mulțumiri sponsorilor și partenerilor:

Explorer Project, Rotary Club Mangalia, Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului Constanța, Asociația „Adriana Vintilescu”, Procivitas Print, Envirotech SRL, SC Stare Bună SRL, Radio Constanța

Instituților de învățământ:

Școala Gimnazială ”S.A. Esenin” Ghindărești, Școala Gimnazială “Ion Ghica” Tortoman,   Școala Gimnazială Nr.1 Dumbrăveni, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Mangalia

Mulțumiri speciale:

Victoria Grecu, Sabina Alice Belc, Robert Guiu, Anca Teodora Gheorghe, Adelina Daria Neacșu, Silvia Costina Nicola, Madălina Preda, Georgiana Prisecaru, Sophia-Maria Vieru, Reli Jantea, Mihail Petrică , Emil Todorov, Olimpia Marcu , Mirela Antonela Alexe, Olan Rada, Alexandra Cornelia Deji.

Contact:

www.ipv-ong.ro

FB : https://www.facebook.com/ipvconstanta/

Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa

Misiune: Împreună oferim copiilor şi tinerilor fără posibilităţi şansa de a schimba viitorul prin educaţie şi dezvoltarea comunităţii în care trăiesc. Acordăm sprijin oricărei persoane în nevoie şi promovăm implicarea şi voluntariatul ca instrumente de evoluţie socială.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.