Petrom premiată în Statele Unite ale Americii pentru cel mai bun program de voluntariat corporatist

0

Petrom împreună cu GMP PR au câștigat premiul pentru ”Cel mai bun program de voluntariat dedicat angajaților” în cadrul prestigioasei competiții internaționale, PR Daily’s 2013 Corporate Social Responsibility Awards, organizată de Lawrence Ragan Communications. Anul acesta, în competiție au fost înscrise peste 150 de proiecte, din 14 țări. România (reprezentată de Petrom) s-a aflat printre cele 6 țări câștigătoare, alături de SUA, Canada, China, Turcia și Oman.

Mountain bike Zemes-Moinesti 2013

Proiectul câștigător a fost ”Campionatul de voluntariat”, o platformă care oferă angajaților oportunități concrete de implicare în problemele comunităților în care ei trăiesc, fie în calitate de voluntari sau de inițiatori ai unor programe de dezvoltare comunitară locale. În 2013, același proiect a fost recunoscut la Romanian CSR Awards ca „Cea mai bună campanie internă de CSR”.

De la debutul său din 2011, în competiție s-au implicat peste 2.000 de angajați Petrom care și-au dedicat timpul și energia unor cauze precum protecția mediului, susținerea categoriilor defavorizate sau identificarea unor oportunități de dezvoltare comunitară. În cadrul Campionatului de voluntariat au luat naștere primul festival de tradiții și meșteșuguri de la Clejani sau prima competiție de ciclism montan de la Zemeș, devenită o tradiție anuală pentru iubitorii acestui sport.

Alături de această distincție, Petrom s-a aflat pe lista scurtă la alte două categorii: ”Cea mai bună implicare a partenerilor și angajaților”, pentru competiția de ciclism montan Moinești-Zemeș (împreună cu GMP PR) și  ”Cele mai bune afaceri comunitare”, cu proiectul „Școala lui Andrei” (împreună cu Graffiti PR).

Pentru mai bine de 3 decenii, Lawrence Ragan Communications este unul dintre liderii pe piața publicațiilor din domeniile corporate, relații publice și leadership.  Competiția PR Daily’s 2013 Corporate Social Responsibility Awards este una dintre cele mai prestigioase competiții din Statele Unite care premiază excelența în comunicare și responsabilitate socială corporatistă.

Sustenabilitatea pentru Petrom

Din 2007, Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. Compania a alocat peste 35 de milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Ţara lui Andrei este principala noastră platformă de investiţie în comunitate prin care ne propunem să generăm valoare economică şi socială prin finanţări şi transfer de expertiză în vederea susţineri iniţiativelor antreprenoriale. Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. Începând cu anul 2013, Petrom raportează respectând direcţiile Global Reporting Initiative în cadrul raportului anual de sustenabilitate.

Din 2012, Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Obiectivul este de a dezvolta relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi Petrom prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, siguranţa resurselor de energie pentru viitor, educaţie pentru dezvoltare şi soluţii de dezvoltare pe termen lung.

Website: www.petrom.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează