O nouă ediție a Nestlé Summer’s Cool: 42 de studenți au terminat cu succes un stagiu de afaceri la cea mai mare companie FMCG din lume

0

București, 25 iulie 2022. Programul de stagii de vară „Nestlé Summer’s Cool” pentru studenții absolvenți, masteranzi și cei care și-au finalizat recent studiile, a avut loc pe piața Nestlé sud-est europeană pentru al treilea an consecutiv. Pe parcursul programului de internship online, plătit, de trei săptămâni, participanții au învățat și au exersat latura practică a business-ului modern.

Prin inițiativa globală pentru tineret, Nestlé se angajează să ofere studenților din întreaga lume, printre altele, experiențe diferite prin cursuri și ateliere în spațiul digital, toate acestea pentru a oferi educație suplimentară și sprijin pe parcursul carierei tinerilor.

„Anul acesta, nu mai puțin de 42 de studenți din patru țări ale regiunii din care facem parte au avut ocazia să obțină cunoștințe în lumea reală a afacerilor. Încă o dată s-a dovedit că generațiile tinere sunt capabile să răspundă provocărilor de afaceri, că sunt liderii și inovatorii viitorului. Este necesar să se investească în educația lor, să-i pregătim pentru provocările de la locul de muncă și să-și direcționeze creativitatea, productivitatea și motivația în cel mai bun mod posibil. Compania noastră pledează de ani de zile pentru o educație promptă și de calitate, de aceea 79% dintre angajații noștri au sub 40* de ani”, a declarat Loredana Gîlmeanu, South East Market HR Business Partner & Country Lead Nestlé România.

Cu sprijinul a aproximativ 40 de experți și lectori din cadrul companiei Nestlé, studenții au participat la sistemul de învățământ prin lucrări de studii de caz și prelegeri pe domenii cheie ale lumii moderne de afaceri, inclusiv marketing, vânzări, finanțe, relații publice, logistică și cerere și ofertă. Pentru a face schimb de experiență și a dezvolta inteligența socială și emoțională, gândirea critică, leadershipul și abilitățile de comunicare, participanții la programul Nestlé Summers Cool au colaborat într-un mediu internațional și au trecut printr-o experiență de afaceri unică, multiculturală.

Studenți din Serbia, Croația, România și Bulgaria au trecut prin program anul acesta, iar un total de 84 de studenți au participat până acum la Nestlé Summers Cool. Acest program, alături de alte proiecte implementate în cadrul inițiativei Nestlé Needs YOUth, încearcă, de asemenea, să reducă rata șomajului în rândul tinerilor, care a fost de până la 22% în decembrie 2021, în România, potrivit rezultatelor Eurostat.

Nestlé Global Alliance for YOUth

Programul Summer’s Cool este unul dintre proiectele globale ale Alliance for Youth Nestlé fondat în 2019 împreună cu 20 de companii multinaționale. Deși obiectivul inițial al inițiativei a fost de a ajuta 6 milioane de tineri să-și îmbunătățească rata de ocupare a forței de muncă și competențele, Alianța a depășit toate așteptările și a sprijinit peste 10 milioane de tineri până în prezent.

Despre Nestlé

Inițiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé Needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu.

Nestlé for Healthier Kids

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos – SETS”, inițiat de Fundația Prais.

Nestlé Needs YOUth

Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé Needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Nestlé for a Waste Free World

Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global TheAccess To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției.  

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.