Johnson & Johnson România prezintă câștigătorii celei de-a 6-a ediții a Hackathon4Health 2022

0
  • Cele trei echipe desemnate câștigătoare sunt: TeleGeneration, RAAD Tech și AIMinded;

  • Hackathon4Health 2022 a avut loc în perioada 28-30 octombrie;

  • La ediția de anul acesta au participat 13 echipe, atât în cadrul evenimentului fizic, dar și online.

BUCUREȘTI, ROMÂNIA 3 noiembrie 2022 – cea de-a 6-a ediție a Hackathon4Health, o inițiativă a companiei Johnson & Johnson România, a avut loc în perioada 28-30 octombrie, având alături ca parteneri de implementare Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD) prin Centrul de Inovație și e-Health (CieH) și Asociația Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB). Este a treia ediție dezvoltată împreună, urmare a Acordului de Parteneriat academic-privat în domeniul digitalizării și inovației semnat în anul 2020.

Partenerii strategici au fost și anul acesta Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și Camera de Comerț Americană în România (AmCham România).

Evenimentul a avut loc în format hibrid, în București, cu participarea fizică și online, prin intermediul platformei hackathon4health.ro

Ajuns la cea de-a 6-a ediție, Hackathon4Health este recunoscut în rândul studenților și profesioniștilor din domeniul medical, tehnologiei și inovației deopotrivă și are obiectivul de a accelera progresul digital în sănătate și inovația prin dezvoltarea soluțiilor digitale inovatoare, precum și a unei platforme de colaborare care să contribuie la transformarea digitală în sănătate în România.

Hackathon4Health 2022 a reunit reprezentanți ai autorităților, profesioniști în domeniul sănătății, experți din diferite sectoare de business și reprezentanți ai mediului academic, de afaceri, precum și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, studenți la Medicină, Politehnică, precum și alte specializări, alături de echipele participante ce au dezvoltat soluții digitale inovatoare în decursul celor 48 de ore de hackathon.

Membrii juriului Hackathon4Health 2022 care au stabilit echipele câștigătoare de anul acesta au fost: Conf. Dr. Diana Loreta Păun – Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială a României, Georgiana Coșoveanu – Senior Manager, Governmental & Corporate Affairs, Johnson & Johnson România, Dr. Wargha Enayati – Fondator Enayati Medical City și Cleverage Venture Capital, Dr. Ștefan Busnatu – Prodecan, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Coordonator al Centrului de Inovație și e-Health – UMFCD și Daniel Rosner – Șef de Lucrări, Universitatea Politehnică din București, Progam Manager Innovation Labs.

Cele trei echipe desemnate câștigătoare sunt următoarele:

  • TeleGeneration:Telemonitorizarea tensiunii arteriale a pacientelor ce dezvoltă patologii hipertensive asociate sarcinii și urmărirea acestora în postpartum.

  • RAAD Tech: Aplicație pentru pacienți bazată pe algoritmi de Machine Learning care digitalizează, centralizează, interpretează și sumarizează informațiile regăsite în documentele medicale, eficientizând comunicarea cu medicul și scurtând timpul de diagnostic.

  • AIMinded: Accelererarea tratamentului cancerului prin automatizarea analizei imaginilor în clinicile de radioterapie, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Am fost încă o dată onorați de prezența participanților, mentorilor și membrilor juriului la acest eveniment. Le mulțumim că au răspuns invitației noastre de a participa la Hackathon4Health 2022 și de a contribui la evoluția sistemului de sănătate din România. Contribuția dumneavoastră în timpul Hackathon4Health, entuziasmul și inspirația au fost foarte apreciate. Toate proiectele pe care le-am văzut au un potențial imens de succes și un obiectiv comun, pentru beneficiul pacienților din România.

La Johnson & Johnson, împreună cu partenerii noștri, suntem bucuroși că am putut contribui la dezvoltarea unor astfel de proiecte inovatoare, sprijinind în același timp includerea comunităților științifice și academice. Felicitări tuturor participanților și câștigătorilor!” spune Christian Rodseth, Managing Director Janssen Grecia, Polonia și România.

Proiectele și echipele câștigătoare au fost selectate în baza următoarelor criterii:

  • Calificare profesională și aptitudini tehnice

  • Ideea de proiect transmisă odată cu aplicația și corelarea cu temele stabilite

  • Interesul pentru domeniul e-health și/sau al sănătății

„Această competiție a ajuns la cea de-a 6-a ediție și acest lucru ne bucură enorm. Și în ediția de anul acesta am văzut un număr mare de participanți, dar și o mulțime de proiecte ingenioase. Mulțumim mentorilor că au fost alături de noi și au oferit din know-how-ul lor către participanți. Tinerii noștri sunt cei care pot aduce schimbări în bine. Iar această schimbare în bine se va vedea în tehnologizarea sistemelor, în creșterea ariei cercetării științifice medicale și în sprijinirea pacienților cu platforme actuale și practice pentru a crește calitatea actului medical. Țin să mulțumesc în mod deosebit companiei Johnson & Johnson, care a inițiat acest demers și îl implementam anual împreună, contribuind astfel, în mod concret, la dezvoltarea ecosistemului digital în domeniul sănătății, în România. Vreau să mulțumesc de asemenea reprezentanților Centrului de Inovație și e-Health din cadrul UMF „Carol Davila” din București și celor ai Societății Studenților în Medicină din București, care au reușit și anul acesta să contribuie la buna sa desfășurare a acestui proiect cu potențial de a schimba lucrurile în bine.”, declară Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Prof. Dr. Viorel Jinga.

Fiecare echipă câștigătoare va primi din partea Johnson & Johnson România o finanțare pre-seed în valoare de 10.000 USD, pentru dezvoltarea și implementarea proiectului. De asemenea, în următoarele 6 luni după încheierea Hackathonului, echipele vor beneficia de sprijin și mentorat în implementarea proiectului lor atât din partea Johnson & Johnson, cât și din partea Universitatății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prin intermediul Centrului de Inovație și e-Health și Societatea Studenților în Medicină din București.

Despre Johnson & Johnson

În cadrul Johnson & Johnson, credem că o sănătate bună stă la baza vieților vibrante, a comunităților prospere și a progresului. De aceea, de mai bine de 130 de ani, am depus toate eforturile pentru a menține sănătatea oamenilor, la orice vârstă și în orice etapă a vieții. Azi, în calitate de cea mai mare și mai extinsă companie din lume dedicată îngrijirii sănătății, ne întărim angajamentul de a ne folosi această dimensiune în slujba binelui. Facem eforturi să îmbunătățim accesul și accesibilitatea, să creăm comunități mai sănătoase și să oferim posibilitatea tuturor oamenilor, oriunde s-ar afla, să aibă o bună sănătate mintală, un corp sănătos și să beneficieze de un mediu înconjurător sănătos. Cu pasiune, știință și prin inovație ne propunem să schimbăm profund traiectoria sănătății pentru umanitate.

Despre Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson

În cadrul Janssen, lucrăm pentru a crea un viitor în care afecțiunile sunt de domeniul trecutului. Noi suntem Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson și ne concentrăm activitatea pentru a transforma această perspectivă în realitate pentru pacienții din întreaga lume. Luptăm împotriva bolilor prin știință, îmbunătățim accesul prin mecanisme inovatoare și vindecăm lipsa de speranță prin pasiune.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.