ING Bank sprijină comunitatea din Buftea printr-o investiție de 300.000 euro în liceul „Barbu A. Știrbey” și anunță soluții de transport mai sustenabile pentru Summer Well

0

În contextul parteneriatului pentru festivalul Summer Well și al angajamentului său față de sustenabilitate, ING Bank investește atât în asigurarea unei experiențe complete de festival, cât și în sprijinirea comunității din Buftea pentru generațiile actuale și viitoare.

Astfel, pentru comunitatea din Buftea, ING Bank a investit 300.000 de euro în Liceul Tehnologic „Barbu A. Știrbey”, o instituție educațională cu o istorie de 100 de ani. 

Festivalierii vor avea la dispoziție trenuri către și dinspre Festivalul Summer Well ca soluție mai sustenabilă de transport, asigurată de Platforma de Mediu pentru București, inițiativa Fundației Comunitară București și ING Bank România. Trenurile vor circula dus-întors între Gara de Nord și Gara Buftea, iar biletele pot fi cumpărate de pe platforma Entertix. Fondurile obținute din vânzarea biletelor vor fi investite în soluții de îmbunătățire a infrastructurii de deșeuri la festival pentru următoarea ediție.

Totodată, ING Bank susține deplasarea la și de la festival și printr-un discount de 35% pentru cei care vor alege Uber ca soluție de transport.

„Sunt peste 10 ani de când Festivalul Summer Well ne aduce mai aproape de orașul Buftea și ne face parte dintr-un festival care, pe bună dreptate, este cât o vacanță pentru mii de participanți. 

În completarea susținerii ING pentru festival, ne bucurăm să contribuim și mai mult pentru comunitate și să facem încă un pas către aplicarea principiilor de sustenabilitate. Indiferent dacă vorbim despre practici de afaceri sau parteneriate cu societatea civilă, căutăm acele acțiuni care contribuie în primul rând la sănătate financiară și protecția mediului. 

Așa am descoperit că principalele zone în care putem face lucrurile mai bine, împreună cu organizatorii Summer Well, sunt soluțiile de transport eficiente și o mai bună gestionare a deșeurilor” – Alexandra Maier Ranetti, Sustainability Manager ING Bank România

ING Bank se implică în sprijinirea comunității și educației din Buftea

Investiția ING Bank în Liceul Tehnologic „Barbu A. Știrbey” însumează 300.000 de euro. Fondurile sunt alocate pentru renovarea exterioară a sălii de sport, refacerea completă a terenului de sport (terenul de fotbal, de volei, pista de alergare și o groapă cu nisip), iar în toamna lui 2024 vor fi făcute amenajări peisagistice în curtea liceului.

„În acest an, liceul sărbătorește primul său secol, e un simbol al orașului, dar se găsește și într-o etapă în care e nevoie de sprijin în infrastructură. Ne bucurăm să putem fi alături de sutele de elevi ce învață azi aici și să contribuim pentru șansa lor de a-și urma visurile. Deopotrivă, e copleșitor și suntem foarte recunoscători să descoperim oameni din comunitate ce pun lucrurile în mișcare, pentru mai bine, așa cum e echipa Asociației Hercules, fără de care transformările substanțiale de la acest liceu nu ar fi avut loc. 

În aproape 30 de ani, ING Bank România a investit peste 15,7 milioane de euro prin proiectele de implicare în comunitate și sustenabilitate. Investițiile în școli, prin proiecte care adresează ambele direcții strategice, ating în ultimul an 4,8 milioane de euro direcționați către 40 de școli în care s-au derulat 11 proiecte în parteneriate cu mai multe ONG-uri”, a completat Alexandra Maier Ranetti, Sustainability Manager ING Bank România.

De implementarea acestui proiect din Buftea s-a ocupat Asociația Hercules cu sprijinul voluntar al lui Ion Mihai, profesor de sport în cadrul Liceului „Barbu A. Știrbey”. 

„Vrem ca tinerii să învețe, să facă alegeri bune pentru sănătatea lor fizică și mintală, dar le negăm posibilitatea de a face sport, deși mișcarea este esențială pentru dezvoltarea creierului. Când ING Bank România a venit cu acest proiect ambițios și s-a oferit să reconstruiască terenul de sport al liceului, ne-am implicat 100%. Ne-am bucurat și de colaborarea extraordinară cu domnul Ion Mihai. Sunt extrem de bucuroasă că, alături de ING Bank, am reușit să dăruim comunității Buftea o bază sportivă modernă. Acest teren va putea găzdui, în condiții excelente, antrenamentele și concursurile celor care doresc să facă performanță”, a declarat Petruța Stănescu, director executiv al Asociației Hercules.

Mai mult despre direcțiile de sustenabilitate ale ING Bank România puteți citi în secțiunea dedicată pe site-ul ING

ING  

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este singura bancă cu o creștere organică din top 10 bănci locale după active, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,7 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.

Societatea este în tranziție către o economie cu emisii de carbon reduse. La fel și clienții noștri, la fel și ING. Finanțăm deja multe activități sustenabile, dar în continuare finanțăm mai multe care nu sunt. Vezi progresul nostru de până acum pe ing.com/climate.

Platforma de mediu

Platforma de mediu pentru București este un spațiu neutru de colaborare, în care societatea civilă, mediul academic, administrația și companii acționează împreună pentru a rezolva problemele de mediu ale Capitalei. Inițiativa fondată în 2021 de Fundația Comunitară București reunește în prezent 8 companii susținătoare, 35 proiecte finanțate cu 9,9 milioane lei, ce a sprijinit 520.000 de beneficiari direcți și indirecți.

Asociația Hercules

Asociația Hercules sprijină comunitatea din Buftea din 2020, când a construit de la zero Centrul de zi BufKids.De atunci mobilizează sprijin, parteneri și resurse pentru a găsi soluții la probleme legate de infrastructura școlară din Buftea și de educația noii generații.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.