În acest an școlar, Fundația Te Aud România va echipa trei școli din mediul rural cu  laboratoare de informatică  

0

Fundația Te Aud România va derula, timp de aproximativ 12 luni, un proiect de educație digitală  în rândul a trei școli din mediul rural al județului Suceava. Acest proiect este finanțat de către  compania 3M România, printr-un grant global de susținere a comunității.  

Atât pandemia, cât și fața nevăzută a războiului au scos la iveală decalajul și disparitățile între  mediul rural și cel urban. Educația digitală sau mai degrabă lipsa ei în mediul rural reprezintă  în continuare o provocare a secolului în care trăim.  

Astfel, prin parteneriatul cu 3M România, organizația humoreană își propune să contribuie  activ la creșterea nivelului de educație digitală în rândul unităților școlare sprijinite. 

În urma consultărilor din teritoriu, finanțatorii au ales Școala Gimnazială Ieremia Valahul Sasca  Mare, Școala Gimnazială nr. 2 Iaslovăț și Școala Gimnazială Fântânele ca și beneficiari direcți ai  grantului.  

Am primit recomandări din partea organizațiilor și instituțiilor din județ, referitoare la  potențiale școli. În urma consultărilor interne ale celor implicați în proiect din cadrul companiei  noastre, am ales aceste trei școli, datorită numărului de beneficiari, dar mai ales a poziționării  geografice ale acestora. Ne propunem ca acest proiect sa fie unul sustenabil și să poată deservi  și alte școli, după finalizarea implementării”, transmite Ionela Dinu, din cadrul Departamentului  de Resurse Umane al companiei 3M.  

‘Educație digitală după școală’, așa cum a fost denumit proiectul strategic, va începe în luna  Septembrie a acestui an și se va derula pe o perioadă de aproximativ 12 luni. Scopul principal  este de a echipa cu abilități digitale de bază un număr aproximativ de 600 de copii, cu domiciliul  în zone rurale din județul Suceava, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.  

Fiecare școală participantă la proiect va beneficia de un laborator IT complet echipat și de o  serie de cursuri față în față, dar și online, de digitalizare, susținute de voluntari 3M România.  

„În zilele noastre, abilitățile digitale nu mai sunt un moft, ci o necesitate a vieții de zi cu zi. Acești  copii pe care vrem să îi sprijinim acum vor deveni liceeni, în zone urbane, unde se va simți și mai  mult lipsa unor competențe digitale de bază. Prin acest proiect, venim în sprijinul incluziunii  sociale a copiilor din mediul rural, cu o componentă de sustenabilitate pe termen mediu și lung.  Ne propunem ca laboratoarele de IT să sprijine beneficiarii să se dezvolte personal și să le  crească performanța școlară ulterioară. Suntem foarte recunoscători companiei 3M România pentru susținerea acestui proiect în comunitatea suceveană”, transmite Gabriela Popescu,  președinte Te Aud România.

Astfel, în urma implementării proiectului se urmărește achiziția unui număr de 45 de sisteme  desktop, 3 videoproiectoare, dar și derularea a 6 workshop-uri față în față și 45 de sesiuni  online de educație digitală, coordonate de voluntari și angajați 3M România.  

„Proiectul „Educație digitală după școală” este al doilea pe care îl derulăm cu organizația Te  Aud România și suntem recunoscători colegilor de la 3M Global că au ales să ne susțină pe noi,  echipa din România, în derularea acestui proiect. La nivel global, 3M își propune să  îmbunătățească viețile oamenilor prin știință. Suntem toți foarte încântați să avem un impact  real în comunitățile din România și de abia așteptăm întâlnirile cu copiii. Împreună, valorificăm  puterea oamenilor, a ideilor și a științei pentru a reinventa posibilul’’, declară Flavius Brătucu,  coordonatorul proiectului din partea 3M România. Compania va implica un număr mare de  voluntari în desfășurarea activităților, atât online, cât și offline, coordonați alături de Flavius și  de doamnele Ionela Dinu și Mădălina Tudor.  

Despre Te Aud România  

Fundația Te Aud România a fost înființată în decembrie 2014, cu scopul de a dezvolta și  implementa programe de educație non-formală și dezvoltare socială prin sport pentru copiii și  tinerii din mediile dezavantajate ale României.  

Despre 3M  

La nivel global, 3M inspiră inovație și progres, în timp ce contribuie la adevărata dezvoltare  globală sustenabilă, prin soluțiile de protecție a mediului, responsabilitatea corporativă și  socială, alături de progresul economic. Noi aplicăm știința și inovația pentru a crea un impact  real în viața fiecărei persoane din lume. La 3M, avem o tradiție îndelungată de implicare  corporativă și a angajaților, care impactează studenții, profesorii, comunitățile și resursele  naturale din întreaga lume.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.