Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hidroterapie gratuita pentru 200 de copii cu dizabilitati din judetul Timis 

0

18 ianuarie 2017 – 200 de copii cu dizabilitati din judetul Timis au participat la sedinte saptamanale gratuite de terapie in apa prin programul „Hidroterapia pentru toti”, derulat de Asociatia Scoala mamei Junior si sustinut de Fundatia Vodafone Romania cu un buget de 312.605 lei, in cadrul rundei de finantare „Fondul pentru fapte bune 2015”.

hidroterapie pt copii din Timis 01

Proiectul Asociatiei Scoala mamei Junior a fost initiat in anul 2012 si se adreseaza celor peste 2.000 de copii cu dizabilitati din judetul Timis, copii nevazatori, cu sindrom Down, autism, tetrapareza, parapareza etc. Programul le faciliteaza accesul gratuit la una dintre cele mai consacrate si eficiente terapii in tratarea bolilor ce tin de intarzierile de dezvoltare, terapia in apa. Numarul beneficiarilor a ajuns in prezent la 200, cu varste cuprinse intre sase saptamani si 18 ani. Sedintele se desfasoara in doua centre cu piscina, sub indrumarea unui echipe formate din medic, trei fiziokinetoterapeuti, un instructor si un asistent social psiholog. Alaturi de acestia, la proiect participa in mod constant inca 15 voluntari.

Finantarea oferita de Fundatia Vodafone Romania a asigurat continuitatea proiectului pe parcursul anului 2016. Fondurile alocate au acoperit chiria celor doua centre in care se desfasoara orele de hidroterapie, salariile echipei care se ocupa de implementarea proiectului, achizitionarea unui elevator pentru scari (pentru scaun rulant), a unei benzi subacvatice de alergat si a unui vehicul de transport adaptat. Acesta din urma asigura transferul copiilor din afara orasului Timisoara la orele de hidroterapie.

Rezultatele terapiei sunt incurajatoare: 10 dintre cei 63 de copii cu varste pana in 7 ani cu dizabilitati locomotorii care participa la sedintele de terapie au deprins mersul independent.

Tot in cadrul acestui proiect, beneficiarii au participat la doua concursuri de inot organizate special pentru ei, la finalul carora 78% dintre copii au reusit sa inoate independent. Principalul scop al acestor concursuri este sa ajute pe copiii participanti sa aiba mai multe incredere in sine si sa isi demonstreze, atat lor insisi cat si parintilor lor, progresele obtinute cu ajutorul sedintelor de hidroterapie. Evenimentele mai urmaresc si sa creasca gradul de constientizare in randul membrilor comunitatii, incurajand nediscriminarea copiilor cu dizabilitati.

Valoarea totala a proiectului „Hidroterapia pentru toti” este de 567.000 lei, din care 312.605 lei au fost sustinuti de Fundatia Vodafone Romania. Parteneriatele cu Universitatea de Vest, sectia de kinetoterapie, Universitatea de Farmacie si Medicina Timisoara, sectia de balneofiziokinetoterapie, si Fundatia Henri Coanda, sectia de asistenti de balneofizioterapie, au inlesnit selectarea voluntarilor proiectului. De asemenea, parteneriatele cu scolile pentru copiii cu nevoi speciale din Timisoara au asigurat accesul la hidroterapie unor copii care, in alte conditii, nu ar fi putut sa beneficieze de ea.

Asociatia Scoala mamei Junior s-a infiintat in anul 2003 din dorinta medicului Ioana Vartosu de a oferi servicii unice, la vremea respectiva, pentru femeile insarcinate, viitorii tatici, dar si proaspetilor parinti si copiilor acestora. Printre serviciile oferite de-a lungul anilor de catre asociatie se numara cursuri prenatale, cursuri de puericultura, cursuri de travaliu, diferite tipuri de gimnastica pentru femei insarcinate sau mamici si copii, kinetoterapie si hidroterapie. Peste 3.000 de persoane au beneficiat de-a lungul anilor de aceste servicii. Mai multe informatii puteti afla pe pagina web www.mamicafarafrica.ro.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

In cei 19 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 963 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 23 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro,

www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.