Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grupul Rompetrol a susţinut implementarea a 2 proiecte comunitare în judeţul Sălaj

0

Grupul Rompetrol, prin programul său de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare” a susținut printr-o investiție de 90,000 RON implementarea a două proiecte comunitare, de mediu și sănătate, în orașele Zalău și Șimleu Silvaniei.

Rezultatele acestor două proiecte arată că structura programului Împreună pentru fiecare răspunde nevoilor comunității, aducând valoare adaugata și contribuind la dezvoltarea durabilă a societății în ansamblu” – declară Alexey Golovin, Director Comunicare al Grupului Rompetrol.

Cele două inițiative, derulate în perioada august – noiembrie cu ajutorul a peste 120 de voluntari au avut ca scop renovarea și dotarea policlinii medicale din Șimleu Silvaniei și reabilitarea spațiului verde aferent Grădiniței Ion Creangă din Zalău.

Proiectul de mediu a vizat ecologizarea și terasarea unui teren de 7,000 mp, refacerea căminelor pentru canalizare apă menajeră și pluvială, amenajare căi de acces prin aplicarea unui covor asfaltic și construcția gardurilor de lemn, modernizarea suprafeței terenului de sport și a locului de joacă, dotarea acestora cu echipamente adecvate, care răspund normativelor în vigoare și nevoilor celor 300 de copii preșcolari, înscriși la grădinița din Zalău. De asemenea, au fost susținute 8 concursuri pe teme de mediu și seminarii de lucru în comunitate, dezvoltate în parteneriat cu Primăria Zalău.

“Acțiunea noastră are impact pozitiv asupra grădiniței și a întregii comunități – este un exemplu de bună practică, o lecție de viață pentru copiii sălăjeni care acum se joacă în aer liber într-un spațiu adecvat amenajat, un spațiu care te învață să îngrijești și să respecți natura” – prof. Emilia Negru – coordonator proiect.

În Șimleu Silvaniei proiectul de sănătate a prevăzut amenajarea policlinicii medicale conform standardelor sanitare – reorganizare spațiu pentru amenajare grupuri sanitare, vestiare, cameră de sterilizare, depozite deșeuri și lucrări specifice de tencuire, izolare termică, dotare cu mobilier. Suplimentar, în parteneriat cu elevii Colegiului Național Simion Bărnuțiu au fost derulate acțiuni de curățire a parcului și plantare de copaci și flori.

Împreună pentru fiecare este o idee care poate fi pusă în practică la nivelul tuturor comunităților locale. Nu trebuie să așteptăm să ni se facă, trebuie să ne implicăm cu toții pentru a rezolva o problemă. Acest proiect ne-a dat ocazia să demonstrăm că noi înșine putem face lucruri pozitive dacă există dorință și implicare, iar acum avem un spațiu curat de lucru și tratament” – Dr. Teodora Mirică, coordonator proiect Șimleu Silvaniei.

În județul Sălaj Grupul Rompetrol este prezent prin compania membră IAIFO Zalău (producție de armături industriale din fontă şi oţel), depozite și o stație de carburant.

——

Despre “Împreună pentru fiecare”:

Programul de responsabilitate socială început în 2009 este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin  iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul “Împreună pentru fiecare”, în perioada 2009 – 2012, compania a alocat pentru dezvoltarea a 71 de proiecte peste 1.000.000 USD, în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct al 250.000 de persoane.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.