GirlPower, programul de mentorat OTP Bank, se încheie prin acordarea a două burse în valoare de 6000 euro

0

Lansat în urmă cu un an, GirlPower, programul de mentorat al OTP Bank România dedicat tinerelor la început de carieră, s-a încheiat prin acordarea a două burse de studii în valoare totală de 6.000 euro, plătite direct de către instituția bancară.

La finalul acestui proces amplu de învățare, în baza deciziilor celor doua finaliste, au fost acordate burse de studiu Luciei Prisecariu, în cadrul programului de dezvoltare personală al Academiei ReGeneration, și Anei Vicoveanu, pentru programul Fast Track Management, organizat de Bucharest International School of Management.

În cadrul GirlPower, Lucia și Ana au beneficiat de nouă luni de training intensiv cu mentorii OTP Bank Roxana Hidan, Director General Adjunct, Divizia Business și Mara Cristea, Director General Adjunct, Divizia Finanțe și Planificare. Au fost peste 20 de întâlniri axate atât pe dezvoltarea personală, cât și profesională a tinerelor, urmărindu-se, astfel, obiectivul programului.

GirlPower mi-a adus încredere și claritate. La aproape un an de la momentul în care am fost selectată ca finalista, sentimentul de recunoștință este cel pe care îl simt de fiecare data când ma gândesc la șansa pe care am avut-o. Întâlnirile cu Mara, mentorul meu în ultimele luni, m-au ajutat sa iau decizii asumate, în situațiile dificile. Pe lângă bursa obținută, cel mai valoros, pentru mine, a fost timpul care mi-a fost acordat. Sunt extrem de recunoscătoare echipei de profesioniști OTP Bank. A fost un an mai bun și datorită lor.”, a menționat Lucia Prisecariu.

„Pentru mine, programul GirlPower a deschis o etapă foarte importantă din viața mea, atât personal, cât și profesional.  A fost <ghidul> meu într-un moment în care nu îmi era foarte clar ce îmi doresc.

Uitându-mă retrospectiv la Ana de acum și Ana de la începutul programului, pot spune că întâlnirile și temele de discuție pe care le-am avut cu Roxana, mentorul meu, m-au făcut să conștientizez că sunt suficientă și că mă pot baza în primul rând pe mine, pentru orice îmi doresc să obțin.”, a completat Ana Vicoveanu.

Programul de mentorat GirlPower face parte din strategia băncii de promovare a egalității de gen la nivel intern, cât și extern.

Cei doi mentori OTP Bank, Roxana Hidan și Mara Cristea, s-au angajat să susțină în continuare proiecte și un dialog public axat pe promovarea egalității de gen în România.

Acum, când tendința de a fi solitar este tot mai mare, gesturile de solidaritate fac diferența. Pot spune că am asistat la o adevărată transformare atunci când am investit încredere în oameni. Solidaritatea descurajează discriminarea. În ea îmi pun speranța pentru ca egalitatea de gen să devină normalitate într-o societate deschisă”, a adăugat Mara Cristea, Director General Adjunct, Coordonator Divizia Finanțe și Planificare.

În ultimii ani, numărul femeilor implicate în discuțiile care adresează aspecte importante în cadrul companiilor private, publice sau în viața politică a crescut. Cu toate acestea, foarte puține femei au acces la masa deciziilor sau puterea de a decide. Pentru mine, GirlPower a fost o acțiune prin care mi-am reîntărit așteptarea: femeile trebuie sa aibă puterea de a lua decizii, nu doar să le asiste sau să le legitimeze pasiv. Iar pentru Ana, GirlPower a fost despre a învăța cum să îți construiești și să îți menții prezența de fond.”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct Divizia Business, OTP Bank România.

Consursul de înscriere în programul GirlPower s-a desfășurat online, timp de două săptămâni, și a atras 47 de candidate.

Despre OTP Bank

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. Din 2019, OTP Bank trece printr-un amplu proces de transformare, prin care își propune să crească semnificativ pe segmentele de business și, de asemenea, să creeze o experiență mai bună pentru clienți. Având o echipă în continuă creștere, care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

Pentru informații suplimentare:

Echipa de Comunicare

OTP Bank Romania, www.otpbank.ro

E-mail: comunicare@otpbank.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.