Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Flanco aproape a dublat numărul de centre after-school “Nouă ne pasă”

0

Flanco a contribuit la creșterea numărului de centre implicate în programul “Nouă ne pasă”, derulat de Fundația eMAG: de la 24, la 46, în anul școlar 2020-2021. Centrele after-school sunt organizate în școli din comunități rurale, cu scopul de a reduce abandonul școlar și de a sprijini elevii să parcurgă complet anii de educație gimnazială, odată cu promovarea examenului de Evaluare Națională.

Cu o sumă de aproape 1.000.000 de lei colectată și investită de Flanco, prin intermediul donațiilor făcute de clienți în magazinele sale, 1.227 de elevi de clasele II-VIII au participat online la 16.118 ore de educație remedială, alături de 235 de cadre didactice, în anul școlar 2020-2021.

Aceștia au reușit, astfel, să recupereze materia pierdută și au beneficiat de consiliere psihologică și vocațională. De asemenea, Fundația eMAG s-a asigurat că toți copiii incluși în program dețin o tabletă cu acces la internet, astfel încât să poată participa online la cursurile tip after-school, pe tot parcursul anului.

“Pentru copiii din mediul rural, accesul la educație a devenit încă și mai dificil în această perioadă pandemică”, spune Dragoș Sîrbu, CEO Flanco. “Din fericire, clienții noștri au intuit cât de importantă este susținerea lor în special în aceste momente, astfel că, deși pe perioada lockdown-ului jumătate dintre magazinele Flanco au fost închise, valoarea donațiilor s-a apropiat de suma strânsă în anul anterior.”

Începând cu anul 2020, 26 de noi școli au fost acceptate în program, în urma a 138 de înscrieri. Astfel, 25 de județe se află, în prezent, pe harta centrelor “Nouă ne pasă”: Argeș, București (periferie), Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Călărași, Dâmbovița, Gorj, Galați, Hunedoara, Iași, Satu-Mare, Vâlcea, Vaslui, Mureș, Neamț, Ilfov, Prahova, Teleorman, Constanța, Buzău, Ialomița, Tulcea, Suceava.

“Pentru că ne-am putut baza mereu pe sprijinul Flanco, de-a lungul celor 5 ani de la lansarea programului Nouă ne pasă, suntem în măsură să ne propunem un obiectiv încă mai ambițios pentru anul următor – o nouă dublare a numărului de centre after-school, până la 100 de locații, în care să învețe 2.500 de copii”, anunță Tudor Vlad, Președinte Fundația eMAG.

Potrivit unui studiu Salvați Copiii din 2019, rata abandonului școlar în mediul rural a ajuns la 26%, cauzele cele mai frecvente fiind lipsa resurselor materiale și rezultatele școlare foarte slabe. Scopul programului „Nouă ne pasă” îl reprezintă menținerea în populația școlară a elevilor cu rezultate slabe la învățătură și susținerea lor pentru acumularea bagajului de cunoștințe necesar promovării examenului de Evaluare Națională cu medie peste 6.

Despre Flanco:

Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice și electrocasnice. Cu un număr de peste 1.500 de angajați, compania deţine o rețea de 160 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 112 orașe ale României. Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați www.flanco.ro sau paginile de Facebook şi de LinkedIn.

Despre Fundația eMAG:

Fundația eMAG a fost înființată în 2012 și s-a lansat cu programul ”Hai la Olimpiadă!” care susține comunitatea profesorilor, elevilor și studenților pasionați de matematică, fizică și informatică. În 2016 a lansat programul ”Nouă ne pasă” pentru prevenirea abandonului școlar în zone rurale, în parteneriat cu Flanco. Cele două programe au împreună peste 6.000 de beneficiari, elevi și dascăli din toată țara. Mai multe detalii pe www.fundatiaemag.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.