Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festival de bunătate locală, de Paște: 10 imprimante 3D pentru copiii din mediul rural și 300 de cadouri alese din cămara artizanilor români, darul pe care CEZ și partenerii săi îl fac comunității locale

0

Grupul CEZ își reunește pentru a treia oară în ultimul an toți partenerii de business într-o acțiune comună, menită să aducă schimbări pozitive în comunitate. În perioada 19 – 23 aprilie, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, colaboratorii au avut de ales între două fapte bune: să sprijine producătorii locali primind produse 100% românești sau să doneze pentru a susține viitorul digital al copiilor din mediul rural.

Indiferent de alegere, comunitatea a câștigat #energiepentrubine

Paștele este sărbătoarea speranței și a recunoștinței. Ghidați de aceste valori, binele s-a întors din nou în comunitate, de această dată, prin intermediul antreprenorilor locali și sociali. Împreună cu producători români, am pregătit pentru partenerii noștri peste 300 de cadouri care au redat atmosfera de sărbătoare. Am ales să ne fie alături și producători care îndeplinesc misiuni sociale, iar câteva exemple sunt: MamaPan – un proiect de economie socială care creează locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile și J’ai Bistrot, care prin inițiativa #Schimbul3, oferă pachete de mâncare caldă oamenilor fără adăpost. Pentru că binele primit se întoarce înzecit, acești doi antreprenori au decis să se implice și vor dona 10% din vânzări pentru proiectul CODE Kids – cauza noastră socială cu această ocazie.

„Alături de partenerii noștri de afaceri, reușim să transformăm urările de sărbători în amprente durabile pe care le lăsăm în viețile antreprenorilor locali și ale copiilor din România. Le mulțumesc tuturor celor care au arătat că împreună putem face o diferență în bine cu orice ocazie.” Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Primul modul de imprimare 3D – o nouă șansă pentru copiii din mediul rural

De 3 ani, susținem proiectul CODE Kids dezvoltat de Fundația Progress în care copiii, tinerii și bibliotecarii din mediul rural își dezvoltă competențele digitale. Anul acesta, prin dotarea cluburilor din Rucăr, Topoloveni, Pietrari, Tomșani, Osica de Jos, Balș, Fărcaș, Vladimir și Bărbătești cu imprimante 3D ne propunem să pregătim 320 de copii să devină tehnicieni în imprimare, o meserie nouă, cu perspective de viitor.

Dispozitivele vor fi amplasate în bibliotecile publice și vor putea fi utilizate de întreaga comunitate.

„Prin modulul 3D printing aducem creația și inovația mai aproape de copiii din mediul rural. O idee care se naște în mintea lor poate lua acum forma unui obiect, prin proiectarea cu ajutorul imprimantelor. Sperăm ca și meseriașii locali să printeze acele lucruri de care au nevoie pentru a-și face meseria.” Ovidiu Ana, Director Dezvoltare Fundația Progress.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.