Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eco Synergy strânge gunoaiele de pe plajele din Constanța

0

Sâmbătă, 31 august, Eco Synergy s-a alăturat acțiunii #ecoUsubacvatic inițiată de Barca lui Zoe și Decathlon România și a desfășurat o acțiune amplă de curățare a plajei Modern din Constanța. În mai puțin de 3 ore, o echipă formată din 12 persoane, în frunte cu directorul general, a reușit să strângă peste 150 kg deșeuri, echivalentul a 60% din cantitatea de kg de deșeuri produse anual de un locuitor.

Conform PNGD (Planul Național de Gestionare a Deșeurilor), populația generează 5 milioane de tone deșeuri municipale din care se colectează selectiv doar 3,4% și se reciclează doar 13% (din care 5% reciclare materială și 8% compostare, coincinerare și alte operațiuni). Din cele 5 milioane de tone, aproximativ 32% reprezintă hârtie și carton, sticlă, plastic, metal. În acest context, este nevoie de exemple și educație în ceea ce privește colectarea selectivă.

Tocmai de aceea, Eco Synergy a făcut mai mult decât să urmărească statistici și a trecut la acțiune, acceptând invitația de a se alătura proiectului de ecologizare de pe litoralul românesc și de a-și depăși limitele prin cunoașterea mediului subacvatic și protejarea lui. Mai mult, Eco Synergy a apreciat implicarea ecologiștilor până în prezent și a răspuns solicitării acestora de a practica sporturile subacvatice suplimentând experiențele de scuba discovery din cadrul proiectului. Cei 12 membri ai echipei Eco Synergy s-au bucurat la rândul lor de lumea subacvatică fiind inițiați în cele două sporturi puse la dispoziție în cadrul proiectului: snorkeling și scuba diving.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.