De Paște, Curtea Veche Publishing, alături de autorii de literatură pentru copii, Alex și Cristina Donovici, și cu sprijinul World Vision România, doneză cărți pentru copiii din mediile defavorizate

0

În așteptarea Paștelui, în perioada 25-26 martie, Curtea Veche Publishing, alături de apreciații autori de literatură pentru copii, Alex și Cristina Donovici și împreună cu World Vision România, lansează o campanie de sprijin comunitar și donează cărți pentru copiii din medii defavorizate.

Părinții, precum și toți cei ce vor să contribuie la mai binele comunităților aflate în nevoie, sunt așteptați să achiziționeze volumele preferate semnate de Cristina și Alex Donovici cu o reducere de 50% pe www.curteaveche.ro. La fiecare comandă, o carte de ficțiune din seria pentru copii a editurii Curtea Veche Publishing va fi donată pentru bibliotecile din comunitățile defavorizate. Mai mult, la finalul campaniei, un cititor norocos va fi câștigătorul unui pachet de 7 cărți bestseller din portofoliul editurii.

Inițiativa Curtea Veche Publishing alături de autorii proiectului Poveștile Cristinei, dar și ai volumelor Întâmplări Vindecătoare, O iarnă de povești sau Poveștile prieteniei, are ca obiectiv să sprijine demersul World Vision România de a combate analfabetismul funcțional, oferind cărți pentru elevii din comunitățile vulnerabile din Sălcioara, Județul Ialomița.

Teste naționale și internaționale arată că 40% dintre copiii români nu reușesc să înțeleagă ce citesc –cauzele sunt multiple, dar una dintre ele prevalează: lipsa cărților, nu doar în casele copiilor din medii defavorizate, dar, cu atât mai grav, în bibliotecile din școlile rurale. Ne dorim ca inițiativa noastră să fie un prim pas pentru ameliorarea acestor statistici și o contribuție importantă la viitorul copiilor de la sate”, declară Irén Arsene Máté, Director Curtea Veche Publishing.

România este pe primele locuri în Uniunea Europeană la toate formele de analfabetism-funcțional conform datelor Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, literație, matematică și științe. Conform studiilor World Vision România, riscul cel mai mare de analfabetism-funcțional este în rândul copiilor din comunități dezavantajate, iar cauza principală este lipsa de acces la cărți și rechizite:

  • 4 din 10 comune n-au nicio bibliotecă, iar 6 din 10 şcoli de la sate n-au bibliotecă şcolară;

  • 35% dintre adolescenții de la sate spun că niciodată sau doar uneori au suficiente rechizite și cărţi pentru școală;

  • 28% dintre copiii de la sate spun că niciodată sau doar uneori familiile le cumpără cărțile și rechizitele de care au nevoie.

Realitatea de zi cu zi a copiilor din medii defavorizate este una greu de imaginat. Multe bibiloteci comunale nu mai funcționează pentru că nu au mai fost reabilitate de zeci de ani. Sunt clădiri vechi, pereții stau să cadă, chiar ar putea fi un pericol pentru copii dacă ar merge acolo. Iar în bibliotecile școlare se găsesc puține cărți și acelea vechi. Orice contribuție poate face diferența, de aceea apreciem inițiativa Curtea Veche Publishing și a autorilor editurii, un gest comunitar ce contribuie direct la sprijinirea copiilor ce au cu adevărat nevoie”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Cei care doresc să susțină misiunea World Vision România și altfel, se pot implica prin susținerea uneia dintre cauzele ONG-ului: https://worldvision.ro/implica-te/

Despre World Vision Romania

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de educaţie, intervenţie umanitară, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra serviciilor dedicate copiilor, familiilor şi comunităţilor, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 30 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 500 de comunităţi din 18 judeţe.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.